Vanags: bēgļu jautājums šķeļ Latvijas sabiedrību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Āfrikas bēgļu jautājums šķeļ Latvijas sabiedrību, otrdien intervijā LNT sacīja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags.

Viņš atzina, ka nosodīt nevar ne tos Latvijas iedzīvotājus, kuri atbalsta 250 Āfrikas bēgļu uzņemšanu, ne arī tos, kuri to neatbalsta.

Vanags pauda, ka var saprast cilvēkus, kuri norāda gan uz humāniem apsvērumiem, gan arī nepieciešamību solidarizēties ar Itāliju, kas apsargā Latvijas gaisa telpu. Tāpat Vanags uzsvēra, ka nevajag uzskatīt par rasistiem tos, kuri neatbalsta šo bēgļu uzņemšanu, to pamatojot ar bailēm, piemēram, no organizācijas «Islāma valsts» aktivitātēm.

Tāpat Vanags vērsa uzmanību uz apstākli, ka Āfrikas bēgļi jau šobrīd lielā mērā ir pārpludinājuši Eiropu, norādot, ka jāraugās, lai, «glābjot slīkstošos, mēs neslīktu paši».

Viņš norādīja arī uz reliģijas atšķirībām. «Nebūtu problēmu, ja būtu jāuzņem 250 kristieši, taču reliģija ir tā, kas gan vieno, gan šķir,» pauda Vanags.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) tieslietu un iekšlietu ministru lēmumu ES dalībvalstis uzņems 54 760 bēgļus. Latvija sanāksmē palikusi pie savas pozīcijas - norādot uz gatavību brīvprātīgā kārtā uzņemt 250 bēgļus. Paredzēts, ka Eiropas migrācijas programmas ietvaros Latvija uzņems 50 bēgļus, bet mītnes vietas programmā no Itālijas un Grieķijas - 200 bēgļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu