Dzintars: Valdības stabilitāte ir atkarīga no stabilitātes «Vienotībā»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdības stabilitāte ir atkarīga no stabilitātes partijā «Vienotība» un cēlonis nestabilitātei ir varas spēles, tādējādi īstenojot vēlmi augstos amatos nomainīt cilvēkus, šorīt intervijā LTV raidījumam «Rīta panorāma» sacīja nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) līderis Raivis Dzintars.

«Es varu tikai ņemt vērā informāciju, kas nonākusi publiskā telpā, un to, ko esmu dzirdējis no daudziem kolēģiem, ka tiekot runāts par Ministru prezidentes maiņu,» piebilda Dzintars.

Uz jautājumu, vai valdības stabilitāti ietekmē viedokļu atšķirība daudzos jautājumos, piemēram, bēgļu jautājumā, Dzintars atbildēja: Nacionālā apvienība vienmēr ir paudusi, ka koalīcija nav draugu loks, un koalīcijas partneri vienmēr tika informēti par atšķirīga viedokļa paušanu. Tāpat bijis jautājumā par bēgļu uzņemšanu, jo Nacionālā apvienība koalīcijas partnerus jau iepriekš brīdinājusi, ka šajā jautājumā tai ir cits viedoklis.

Tomēr Dzintars atkārtoti piebilda, ka, neskatoties uz viedokļu atšķirību dažos jautājumos, kā arī runām par iespējamo valdības maiņu, Nacionālā apvienība ir gatava strādāt esošās koalīcijas ietvaros ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V).

Jau ziņots, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) apsver iespēju aicināt «Vienotību» uz atsevišķām divpusējām sarunām par rīcības saskaņošanu koalīcijas darbā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Šādu iespējamo sarunu mērķis būtu nodrošināt gan kopīgu informācijas apmaiņu, gan lēmumu kopīgu saskaņošanu, lai vismaz šīs abas partijas koalīcijas darbā būtu vienotas. Piemēram, nepieciešamības gadījumā varētu tikt spriests par vairākuma nodrošināšanu valsts budžeta 2016.gadam pieņemšanai.

Minētais iespējamais rosinājums no ZZS puses gan neesot saistīts ar kādām varbūtējām izmaiņām koalīcijā. Politiskais spēks neesot ieinteresēts, ka situācijā, kad saskaņā ar pašu uzskatiem ZZS deleģētie ministri labi strādājot, notiktu izmaiņas valdībā.

Kā ziņots, kaut arī visi pašreizējās valdošās koalīcijas partneri uzsver, ka nav ieinteresēti valdības nomaiņā, neoficiāli politiķi šādu iespēju pieļauj, piebilstot, ka izmaiņas tuvākajā mēnesī, visticamāk, nenotiks.

Lielākās nesaskaņas pašlaik starp koalīcijas partneriem izraisījis valdības lēmums par 250 bēgļu uzņemšanu Latvijā. Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) jau iepriekš iebilda pret bēgļu uzņemšanu, bet tagad apsver iespēju saistībā ar šo jautājumu vērsties Satversmes tiesā. Šāds solis izraisījis asu «Vienotības» reakciju, savukārt ZZS strīdā cenšas neiesaistīties, norādot, ka problēma būtu jāatrisina «Vienotībai». Pašlaik gan nekādas plašākas diskusijas par VL-TB/LNNK rīcību nav paredzētas, jo Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ir atvaļinājumā.

Straujuma mikroblogošanas vietnē «Twitter» informējusi, ka 10.augustā koalīcijas sanāksmes darba kārtībā būs trīs jautājumi - koalīcijas līguma ievērošana, migrācija un Grieķija. «Redzēsim, vai varēsim vienoties,» piebilst premjerministre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu