Ušakovs sašutis, ka «Manabalss.lv» prasa ziedojumu par politiķu iniciatīvas publicēšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs («Saskaņa») sašutis, ka interneta platforma «Manabalss.lv» pieprasījusi 1000 eiro ziedojumu kā nosacījumu politiķu iniciatīvas publicēšanai portālā.

Viņš pastāstīja, ka pirms nedēļas kopā ar 12. Saeimas deputātu Andreju Elksniņu («Saskaņa») un trīs sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem iesniedzis portālam iniciatīvu par bargāku sodu piespriešanu pedofiliem.

«Gribējām noskaidrot, kāda ir sabiedrības attieksme par šo jautājumu, lai, atsākoties Saeimas darbam, varētu iesniegt parlamentā attiecīgu likumgrozījumu projektu. Šajā gadījumā tā nebija partijas iniciatīva, jo tās iesniedzēji «Manabalss.lv» bija gan «Saskaņas» biedri, gan arī cilvēki, kuri partijā nav un, visticamāk, nekad arī nebūs,» sacīja Ušakovs.

Nedēļu vēlāk Elksniņš saņēmis «Manabalss.lv» vēstuli, kurā pavēstīts, ka iniciatīva par bargāku sodu piespriešanu pedofiliem tiks publiskota apmaiņā pret ziedojumu 1000 eiro apmērā. Portāla pārstāvji šādu prasību skaidro ar to, ka

partijas ir maksātspējīgas un tās izmanto «Manabalss.lv» iniciatīvas savās PR interesēs.

Ziedojums palīdzēs nodrošināt «Manabalss.lv» darbību, ieskaitot darbinieku algas, biroja, serveru un portāla uzturēšanu, turklāt iniciatīvai tikšot nodrošināts tulkojums krievu valodā.

«Es varbūt pat neatteiktos noziedot šādai interneta platformai naudu, bet ziedojums nedrīkst būt kā nosacījums. Tādējādi

es vēlētos zināt, uz kāda pamata tiek prasīti šādi ziedojumi un vai citi politiķi arī ir maksājuši,» pauda Ušakovs.

Partijas «Latvijas attīstībai» pārstāvis Juris Pūce aģentūrai BNS pavēstīja, ka savulaik, iesniedzot platformai «Manabalss.lv» iniciatīvu «Par kopdzīves likuma pieņemšanu Latvijā», arī ziedojis 1000 eiro.

«Pieņemot šo iniciatīvu, viņi man paprasīja noziedot, un es nesaskatīju problēmu. Biju šai organizācijai ziedojis jau iepriekš. Uzskatu, ka nav nekas slikts, ja šāds ziedojums tiek prasīts politiskām organizācijām -

priekš politiskas kampaņas tas nemaz nav tik dārgi,» sacīja Pūce.

Portālā «Manabalss.lv» norādīts: «Trīs gadu laikā portālu izmantojis katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs, par likumiem kļuvušas vairākas iedzīvotāju idejas, Latviju visā pasaulē pazīst kā e-demokrātijas veiksmes stāstu. Portālu izveidoja brīvprātīgi entuziasti, un mums ir prieks par padarīto! Turpmākai portāla uzturēšanai nepieciešami līdzekļi. Atbalsti mūs, lai varam turpināt!»

Ziņots, ka Saeimas opozīcijā esošā partija «Saskaņa» pēc Liepājas tiesas sprieduma pedofiliem, kuriem par netiklu darbību veikšanu ar mazgadīgu bērnu piespriests piespiedu darbs, gatavo grozījumus Krimināllikumā, tostarp paredzot arī ķīmisko kastrāciju.

Grozījumu autori ir «Saskaņas» deputāts Elksniņš, «Ghetto Games» vadītājs Raimonds Elbakjans, kustības «Par sportisku sabiedrību» līderis Andris Morozovs, kā arī biedrības «Stop Drugs» valdes priekšsēdētājs Sandris Bergmanis. Morozovs un Bergmanis pagājušajās Saeimas vēlēšanās startēja no «Saskaņas» saraksta.

Vienlaikus ar cietumsodu termiņu palielinājumu par seksuālu vardarbību pret bērniem grozījumu autori piedāvā ieviest arī ķīmisku kastrāciju, šo normu lietojot noteiktos gadījumos kā papildu sodu, kā arī obligāto publisko reģistru, lai dati par katru, kurš kaut reizi ir apsūdzēts seksuālā noziedzībā pret bērniem, tiktu iekļauti visiem pieejamā datubāzē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu