Āboltiņa: «Vienotība» pati savu valdību negāzīs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Vienotība» apzinās savu atbildību un pati savu valdību negāzīs, sacīja politiskā spēka līdere Solvita Āboltiņa.

Politiķe uzsvēra, ka «Vienotība» diskutē par darāmajiem darbiem nevis par personālijām, kas ieņem kādus konkrētus amatus.

Āboltiņa arī pauda, ka viņai neesot pašmērķa kļūt par valdības vadītāju.

Komentējot nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvju izteikumus, ka valdības stabilitāte ir atkarīga no stabilitātes «Vienotībā» un cēlonis nestabilitātei ir varas spēles, Āboltiņa aicināja VL-TB/LNNK vispirms izvērtēt situāciju «savās mājās». Proti to, vai visi šī politiskā spēka ministri strādā atbilstoši sniegtajiem solījumiem un vai sabiedrības uzticība viņiem ir augsta, pauda Āboltiņa.

Politiķe pastāstīja, ka «Vienotības» valde vakar pārrunāja arī bēgļu jautājumu, kas izraisījis domstarpības starp koalīcijas partneriem. Diskusija esot bijusi ļoti detalizēta, un valde atbalsta Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) un iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V) viņu nostājā un darbā šajā jautājumā. Āboltiņa arī piebilda, ka no VL-TB/LNNK tiek sagaidīta konstruktīva rīcībā praktiskajos jautājumos, kas saistīti ar bēgļu uzņemšanu.

Kā ziņots,

kaut arī visi pašreizējās valdošās koalīcijas partneri uzsver, ka nav ieinteresēti valdības nomaiņā, neoficiāli politiķi šādu iespēju pieļauj,

piebilstot, ka izmaiņas tuvākajā mēnesī, visticamāk, nenotiks.

Lielākās nesaskaņas pašlaik starp koalīcijas partneriem izraisījis valdības lēmums par 250 bēgļu uzņemšanu Latvijā.

VL-TB/LNNK jau iepriekš iebilda pret bēgļu uzņemšanu, bet tagad apsver iespēju saistībā ar šo jautājumu vērsties Satversmes tiesā. Šāds solis izraisījis asu «Vienotības» reakciju, savukārt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) norāda, ka problēma būtu jāatrisina «Vienotībai». Pašlaik gan nekādas plašākas diskusijas par VL-TB/LNNK rīcību nav paredzētas, jo Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ir atvaļinājumā.

Straujuma mikroblogošanas vietnē «Twitter» informējusi, ka 10.augustā koalīcijas sanāksmes darba kārtībā būs trīs jautājumi - koalīcijas līguma ievērošana, migrācija un Grieķija. «Redzēsim, vai varēsim vienoties,» piebilst premjerministre.

Savukārt ZZS apsver iespēju aicināt «Vienotību» uz atsevišķām divpusējām sarunām par rīcības saskaņošanu koalīcijas darbā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu