Nelegālo imigrantu pārvadātāji Latvijā saņem neadekvāti mazus sodus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Par cilvēku nelegālu ievešanu Latvijā, tādējādi palielinot imigrantu skaitu, pārvadātāji saņem nesamērīgi mazus sodus, šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars.

Latvijas likumdošana ļauj pēc apstākļiem vērtēt un piemērot sodus, taču pēc Garbara domām, tie neesot adekvāti, jo par nelegālu cilvēku ievešanu Latvijā pārvadātājiem tiesa piemēro piespiedu darbu.

«Jāņem vērā, ka pēdējā laikā rūpala, kas saistīta ar nelegālo cilvēku pārvadāšanu strauji attīstījusies un pieaug to cilvēku skaits, kas ar to vēlas nodarboties. Tāpat nelegālo robežas šķērsotāju skaits pieaug un kļūs vēl lielāks,» stāstīja Garbars.

Jau ziņots, ka 1.augustā robežsargi uz austrumu robežas vērienīgā operācijā aizturējuši 22 nelegālos imigrantus un četrus pārvadātājus, kas līdz šim ir lielākais aizturēto nelikumīgo robežšķērsotāju skaits vienas diennakts laikā.

Masveida nelegālo imigrantu pieplūdums tika konstatēts Bērziņu robežapsardzības nodaļā. Meklēšanas un pēdu dzīšanas pasākumos tika iesaistīti papildspēki no kaimiņu nodaļām, pieci dienesta suņi un robežsardzes aviācija.

Vērienīgas operācijas laikā kopumā tika aizturēti 22 Vjetnamas pilsoņi un četri viņu pārvadātāji - divi Latvijas un divi Krievijas pilsoņi.

Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu personu grupā sākts kriminālprocess.

Iepriekš tik liela nelegālo imigrantu grupa tika aizturēta 22.jūlijā, kad robežsargi uz austrumu robežas vērienīgā operācijā aizturējuši 23 nelegālos imigrantus - 16 vjetnamiešus, septiņus afgāņus un septiņus pārvadātājus. Tas bija lielākais aizturēto nelikumīgo robežšķērsotāju skaits vienas diennakts laikā.

Kopā šogad jau aizturēti 239 nelegālie imigranti. No tiem 165 ir Vjetnamas pilsoņi.

2014.gadā tika aizturēti 200 nelegālie imigranti un 19 pārvadātāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu