IeM: Āfrikas imigrantu nonākšana Eiropā saistīta galvenokārt ar cilvēku tirdzniecību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daļas Āfrikas imigrantu nokļūšana Eiropā saistīta ar starptautisko cilvēku kontrabandu, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.

Viņa atzina, ka ir nepieciešams izvērtēt šo cilvēku patiesos ierašanās iemeslus Eiropā, izšķirot vai šie cilvēki ir spiesti pamest savu valsti politiskās vai reliģiskās pārliecības vai seksuālās orientācijas dēļ, vai arī tam ir pavisam citi iemesli.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka Latvija ir gatava nodrošināt ar valsts drošību saistītus pasākumus attiecībā uz tiem 250 cilvēkiem, kuri divu gadu laikā ieradīsies Latvijā.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) tieslietu un iekšlietu ministru lēmumu, ES dalībvalstis uzņems 54 760 bēgļus. Latvija sanāksmē palikusi pie savas pozīcijas - norādot uz gatavību brīvprātīgā kārtā uzņemt 250 bēgļus. Paredzēts, ka Eiropas migrācijas programmas ietvaros Latvija uzņems 50 bēgļus, bet mītnes vietas programmā no Itālijas un Grieķijas - 200 bēgļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu