Šadurskis: Protesta akcija pret bēgļu uzņemšanu bija NA kauna darbs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vakar vakarā pie valdības ēkas sarīkotā protesta akcija pret jaunu imigrantu uzņemšanu Latvijā ir «kauna darbs, ko veikusi nacionālā apvienība» «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai!»/LNNK (VL-TB/LNNK), šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja «Vienotības» Saeimas frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Kārlis Šadurskis.

Viņš atkārtoja vairāku «Vienotības» biedru jau iepriekš pausto, ka VL-TB/LNNK ir izmantojusi bēgļu jautājumu savas spalvas spodrināšanai, riskējot ar valsts drošību.

Tomēr, vaicāts, vai šādu koalīcijas partnera izlēcienu dēļ varētu izjukt valdība, Šadurskis netieši atbildēja, ka valdība, visticamāk, turpinās darbu pašreizējā sastāvā. «Es ļoti ceru, ka veselais saprāts uzvarēs un šī valdība turpinās darbu,» sacīja «Vienotības» pārstāvis.

Viņš neslēpa, ka būtu pateicīgs tam, kurš varētu piedāvāt labākus koalīcijas variantus, bet «acīmredzot šajā Saeimas sasaukumā esošais koalīcijas modelis ir optimālākais iespējamais».

Lūgts komentēt uzskatu atšķirību «Vienotības» iekšienē, Šadurskis atbildēja, ka «pilnīga uzskatu kopība ir tikai kapsētā». Deputāts gan norādīja uz atsevišķu personu lielākām ambīcijām nekā pienesumu, taču konkrētus cilvēkus viņš vārdā nenosauca, vien atzīmēja, ka nerunā par partijas līderi Solvitu Āboltiņu. «Tas, kas šobrīd virmo par Solvitas lielajām ambīcijām, ir mazliet no pirksta izzīsts,» norādīja Šadurskis, piebilstot, ka viņa ir vismazāk ieinteresēta pašreizējās valdības destabilizēšanā.

Jautāts, kas tad šūpo valdības darbu, Šadurskis precīzi neatbildēja, vien norādīja, ka politiķiem varētu būt interese nākt pie varas pēc tam, kad būs saplānoti nākamā gada valsts tēriņi, jo budžets 2017. un turpmākajiem gadam vairs nesagādāšot tik daudz raižu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu