Melbārde: nebūtu pareizi sievietei raut nost musulmaņu galvassegu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nebūtu pareizi sievietei raut nost musulmaņu galvassegu, ja viņa to nēsā brīvprātīgi, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja kultūras ministre Dace Melbārde.

Viņa norādīja, ka Latvijā ir nepieciešama diskusija par iespēju atļaut vai aizliegt sievietēm nēsāt musulmaņu galvassegu.

Ministre pauda, ka gadījumā, ka sieviete šādu galvassegu nēsā piespiedu kārtā, viņai to nevajadzētu darīt. Savukārt, ja sieviete to dara, jo pati tā vēlas, viņai šo musulmaņu galvassegu Melbārdes skatījumā nevajadzētu ņemt nost.

Tāpat Melbārde uzsvēra, ka gadījumā, ja šis jautājums netiks savlaicīgi izdiskutēts, ielās parādoties sievietēm ar musulmaņu galvassegām, varētu izraisīties negatīva sabiedrības reakcija.

Iepriekš Vējonis intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» pauda personisko viedokli, ka seju aizsedzoša apģērba nēsāšana būtu aizliedzama.

Igaunijā izskanot ierosinājumam aizliegt sabiedriskās vietās nēsāt tādu musulmaņu sieviešu apģērbu kā nikabs un burka, kas aizsedz seju, tiesībsargs Juris Jansons mudinājis arī Latvijas valdību sākt par to diskusijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu