Vējonis intervijā ārvalstu medijam pauž atbalstu parandžu aizliegšanai

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis intervijā ziņu aģentūrai AP paudis atbalstu musulmaņu sieviešu galvassegu aizliegšanai.

Intervijā Vējonis sacīja, ka lēmums par musulmaņu sieviešu galvassegu aizliegšanu ir parlamenta kompetencē, taču viņš atbalstot parandžu aizliegšanu.

Valsts prezidents musulmaņu sieviešu galvassegu aizliegumu saistīja ar bažām par terorismu, piebilstot, ka «tas ir mans privātais viedoklis, kāpēc es pievienojos parandžu aizliegumam».

Kā ziņots, 11.augustā intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicināja sākt diskusiju par nepieciešamību aizliegt vai atļaut Latvijā sabiedriskās vietās nēsāt musulmaņu galvassegas un citus apģērbus, kas aizsedz seju.

Pēc viņa teiktā, bēgļu jautājums ļoti labi parādīja, ka mūsu valsts daudzām lietām diemžēl nav gatava. Darba grupai, izstrādājot precīzas vadlīnijas par to, ko darīt ar bēgļiem, var nākties risināt arī jautājumu par parandžu nēsāšanas atļaušanu vai aizliegšanu un tas būtu jāizlemj jau laicīgi, uzskata Valsts prezidents.

Jautājumu par nepieciešamību ieviest aizliegumu sabiedriskās vietās nēsāt parandžas šomēnes savā valstī aktualizēja Igaunijas sociālās aizsardzības ministrs Marguss Cahkna. Valdības sanāksmē viņš nāca klajā ar priekšlikumu aizliegt Igaunijā valkāt musulmaņu galvassegas un citus apģērbus, kas aizsedz seju sabiedriskās vietās, ziņoja «Postimees Online». Tā mērķis būtu savlaicīgi novērst problēmas, kas sākušās citās Eiropas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu