Rasnačs gatavs atbalstīt musulmaņu sieviešu galvassegu aizliegšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TN/LNNK) ir gatavs atbalstīt musulmaņu sieviešu galvassegu aizliegšanu. Intervijā telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes» viņš teica, ka nepieciešamie likuma normu grozījumi varētu nākt no iekšlietu ministrijas, bet Tieslietu ministrija tos atbalstītu.

Rasnačs piebilda, ka līdzīga norma Latvijā jau ir ieviesta - ir noteikts aizliegums aizsegt seju ar maskām protesta akciju laikā. Šo aizliegumu varētu paplašināt.

Kā ziņots, Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis intervijā ziņu aģentūrai AP paudis atbalstu musulmaņu sieviešu galvassegu aizliegšanai.

Intervijā Vējonis sacīja, ka lēmums par musulmaņu sieviešu galvassegu aizliegšanu ir parlamenta kompetencē, taču viņš atbalstot parandžu aizliegšanu.

Savukārt iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) ir piesardzīgāks šajā jautājumā. Šobrīd musulmaņu kopiena Latvijā ir veiksmīgi integrējusies, tāpēc rūpīgi jāapsver, vai aizliegums musulmaņu sievietēm nēsāt galvassegas sabiedriskās vietās būtu samērīgs un nepieciešams, aģentūrai LETA iepriekš atzina Kozlovskis.

«Latvijai nevajadzētu radīt problēmu tur, kur tās nav. Arī līdzšinējā prakse pierāda, ka patvēruma meklētāji no musulmaņu kopienas, kas līdz šim uzturējušies patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā «Mucenieki», respektē Latvijas kultūras tradīcijas un piemērojas vietējiem apstākļiem un situācijai,» norādīja Kozlovskis.

Pēc politiķa vērojumiem, pasaules prakse liecinot, ka šāds aizliegums rada pretreakciju un noved pie musulmaņu kopienas protesta akcijām. Šādi notikumi bijuši vērojami Francijā un Beļģijā, kur ieviests pilnīgs aizliegums musulmaņu sievietēm nēsāt galvassegas. Uz šādiem riskiem norādījusi arī Drošības policija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu