Kozlovskis: prezidenta izvēle dzīvot Ogrē ir diskusijas vērta

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis («Vienotība») uzskata, ka Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa izvēle turpināt dzīvot savā privātajā dzīvesvietā Ogrā ir diskusijas vērts jautājums.

«Protams, nevajag obligāti uzlikt prezidentam par pienākumu dzīvot rezidencē, bet, manuprāt, tas ir diskusijas vērts jautājums, un valsts reprezentācijas jautājums,» atbildot uz jautājumiem, intervijā Latvijas Radio raidījumam «Krustpunktā» sacīja Kozlovskis.

Viņš atzīmēja, ka «katrai amatpersonai ir noteikts standarts, kas ir jāpieņem, stājoties amatā». «Līdz ar to ir jābūt skaidriem spēles noteikumiem, pirms persona ir gatava kandidēt,» pauda ministrs.

Jau vēstīts, ka prezidents jūnijā paziņoja, ka pagaidām turpinās dzīvot Ogrē, jo Jūrmalas rezidence pašreizējā stāvoklī nav izmantojama ne augsta līmeņa reprezentācijai, ne dzīvošanai bez vismaz daļēja remonta.

Vējonis ir iepazinies ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Militārās policijas (MP) sniegtajiem datiem par apsardzes izdevumiem un apskatījis Jūrmalas rezidenci. Jaunievēlētais prezidents ir pieņēmis lēmumu pagaidām turpināt dzīvot savā privātajā dzīvesvietā, jo Jūrmalas rezidence pašreizējā stāvoklī nav izmantojama ne augsta līmeņa reprezentācijai, ne dzīvošanai bez vismaz daļēja remonta.

Ogres novada pašvaldība nodeva bezatlīdzības lietošanā NBS MP uz Vējoņa pilnvaru laiku vienistabas dzīvokli prezidenta apsardzes nodrošināšanai. Tādejādi Valsts prezidenta apsardzes izdevumi nepieaugšot.

«Valsts prezidenta rīcībā rudenī būs Rīgas pils telpas, reprezentācijas vajadzībām ir iespējams izmantot Latvijas pilis un citas ēkas. Jūrmalas rezidence pašreizējā stāvoklī ir izmantojama vienīgi darba sanāksmēm,» teica Vējonis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu