Arodbiedrība: var rasties situācija, kurā pasliktināsies cietumu apsardze

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nepalielinot Ieslodzījumu vietu pārvaldes (IeVP) amatpersonu atalgojumu, var rasties situācija, kurā pasliktināsies cietumu apsardze, uzskata Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA).

Arodbiedrība norāda, ka Tieslietu ministrija (TM) un ministrs Dzintars Rasnačis neveic pasākumus, lai nodrošinātu savā padotībā IeVP amatpersonu atalgojuma palielināšanu ar 2016.gada 1.janvāri, kā tas ir paredzēts Iekšlietu ministrijas (IeM) padotībā esošo struktūru amatpersonām – Valsts policijā (VP), Drošības policijā, Valsts robežsardzē, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

«Tādējādi IeVP darbinieki, kuri nodrošina cietumu un tajos esošo apcietināto un notiesāto personu apsardzi, turpinās strādāt ar daudz zemāku atalgojumu. Tas radīs masveida IeVP darbinieku pārcelšanos no IeVP uz IeM struktūrām vai arī pametīs dienestu vispār. Cietumi un tajos esoši 4800 ieslodzīto, starp kuriem 2300 ir ļoti bīstami noziedznieki, paliks bez apsardzes vai ar ļoti sliktu apsardzi. Rezultātā cietumu apsardze būs jānodrošina VP, kas būtiski ietekmēs sabiedrisko kārtību valsti, samazinās noziegumu izmeklēšanas kvalitāti. Valsts drošība tiks būtiski apdraudēta,» pauž LIDA priekšsēdētājs Armands Augustāns.

LIDA sagaida no Tieslietu ministrijas un ministra Rasnača steidzīgu rīcību, lai kopā ar IeM un valdību nepieļautu Latvijas valsts drošības apdraudējumu.

Tāpat arodbiedrība norāda, ka Rasnačs kopš iecelšanas amatā ne reizi nav spējis atrast laiku, lai tiktos ar LIDA pārstāvjiem un risinātu tās problēmas, kas skar ministrijas un tās padotības iestāžu darbiniekus, tostarp sociālās garantijas, atalgojumu, darba drošību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu