Nebūt vienaldzīgiem: sekosim līdzi Elīnas Pupiņas lietas tiesvedībai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zilgma Kukle/LETA

Nereti tiek uzdoti jautājumi, vai mēs tiešām dzīvojam tiesiskā valstī, vai tad, kad esam cietuši, mums kāds palīdzēs izcīnīt taisnību un vainīgie tiks sodīti, vai policija un tieslietu sistēma strādā cietušā labā? Pēdējā laikā masu medijos tiek runāts par dažādiem krimināliem noziegumiem – miesas bojājumi, pedofilija, slepkavības utt. Kas notiek brīdī, kad šie noziegumi tiek risināti un nodoti tiesai? Paradoksāli, bet sabiedrība, pat augstākās valsts amatpersonas, ir neapmierinātas ar policijas un tiesu darbu. Televīzija RīgaTV 24 izplatījusi aicinājumu sabiedrībai nebūt vienaldzīgai un sekot līdzi Elīnas Pupiņas lietas tiesvedībai.

«Viena no pēdējā laika skaļākajām lietām ir studentes Elīnas Pupiņas slepkavība, kuru lielā ātrumā jau sākts iztiesāt. Tiesas process uzsākts, nevienā brīdī neiedziļinoties lietā nevienam iesaistītajam no policijas vai tiesu varas, nekvalitatīva vai pat nenotikusi ekspertīze.

No kā vēl mēs varam sagaidīt aizstāvību un kurš vēl var likumiski sodīt mūsu pārdarītājus – pedofilus, slepkavas un citus noziedzniekus? Pašreizējā situācija klaji parāda mūsu valsts tiesu sistēmas vājumu un nespēju strādāt.

RīgaTV 24 ir pievērsušies Elīnas Pupiņas slepkavības izmeklēšanas lietai, lai aicinātu ikvienu pievērsties Latvijas Valsts tieslietu sistēmai. Ar šo lietu RīgaTV 24 ir iepazīstinājusi gan Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, gan Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu un «Vienotības» frakcijas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu.

28. jūlijā notika diskusija ar Elīnas Pupiņas vecākiem, zvērinātu advokātu Saulvedis Vārpiņu un bijušo tieslietu ministru Jāni Bordānu, kuri atzina šīs lietas neveiksmīgo izmeklēšanu un kļūdas tieslietu sistēmā.

Pirmdien, 31. augustā, notiks tiesa, kurā apsūdzētajam Jānim Gaigalam tiks dots pēdējais vārds. Arī tam RīgaTV 24 sekos līdzi, un mēs ceram, ka cietušie spēs atgūt sirdsmieru un ticību valstij – Latvijai.

Pirms laika sabiedrība lepojās ar Elīnu Pupiņu un viņas ģimeni, nominējot viņus balvai «Latvijas lepnums», bet kad šī ģimene varēs lepoties ar Latviju,» teikts paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu