Tiesībsargs: ar bērnudārziem ir vairākas problēmas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jau rīt sākas jaunais mācību gads. Tiesībsargs Juris Jansons šorīt intervijā Latvijas radio sacīja, ka situācija skolās ar mācību līdzekļiem šogad ir būtiski labāka nekā iepriekšējos gadus. Savukārt pirmsskolas izglītības iestāžu jomā ir dažādas problēmas.

Runājot par skolu nodrošinājumu ar mācību līdzekļiem, Tiesībsargs norādīja, ka šogad situācija ir stipri uzlabojusies, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem.

Tiesībsargs sistēmiskas problēmas šajā jomā nesaskata. Biroja rīcībā nav informācijas, ka skolas visā valstī nenodrošina mācību līdzekļus. Tiesa, ir atsevišķi gadījumi, kad skolas pieprasa mācību līdzekļus.

Skolas vecāku padome var lemt par kancelejas piederumiem, bet

skolas vecāku padome nevar lemt, ka vecākiem jāiegādājas mācību līdzekļi, piemēram, darba burtnīcas.

Mācību līdzekļi būtu jānodrošina skolai.

Ja tomēr vecāki saskata problēmas, Tiesībsargs aicina vecākus būt aktīviem un informēt sabiedrību, skolas vadību un Tiesībsargu.

Ne visiem bērniem ir pieejams bērnudārzs

Savukārt pirmsskolas izglītības iestādēs situācija ir diezgan bēdīga, jo vairāki tūkstoši bērnu katru gadu paliek bez bērnudārziem. Ja pašvaldības to nevar nodrošināt,

ir jāmeklē alternatīvas, piemēram, privātie bērnudārzi, par ko būtu jāmaksā pašvaldībām.

Tiesībsargs atgādināja, ka bērnudārzi ir būtisks posms kopējā bērnu izglītībā.

Problēmas ir arī ar pirmmskolas izglītības iestāžu materiāli tehnisko nodrošinājumu. Vecāki sūdzējušies, ka jāpērk higiēnas lietas, piemēram, ziepes, kas pēc likumā paredzētā nebūtu jānodrošina vecākiem.

Jansons norādīja, ka šobrīd vietas pašvaldību bērnudārzos trūkst vairāk nekā 8000 bērnu. Turklāt līdzīga situācija bija jau iepriekšējos gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu