ASV: Rīgā plānotais mediju ekselences centrs nevar būt valdības uzņēmums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Rīgā plānotais mediju ekselences centrs nevar būt valdības uzņēmums, šādu viedokli pauda ASV Valsts departamenta valsts sekretāra vietnieks publisko attiecību jautājumos Dags Francs.

Francs, kurš savas vizītes laikā Kultūras ministrijā tikās ar žurnālistiem un akadēmiķiem, lai runātu par Mediju ekselences centru, norādīja, ka plānotais centrs, visticamāk, tiešu atbalstu no ASV nesaņems. «Viņi arī to nejautāja. Es vairāk novēroju un runāju par žurnālistikas nepieciešamību un cīņu pret propagandu,» sacīja Francs.

Runājot par plānoto centru, viņš pauda uzskatu, ka tas nevar būt valdības uzņēmums. «Viņi nevar to sponsorēt, atrasties valdē,» uzsvēra Francs, paužot pārliecību, ka žurnālisti savā darbā spēs rast patiesību. «Šajā jomā mums ir jāatbalsta žurnālisti,» pauda Francs.

Aarunas par mediju ekselences centra izveidi atrodas pašā sākuma stadijā, tās vēl turpinās un vēl ir gaidāmi lēmumi gan par centra darbības mērķiem, gan tā finansēšanas iespējām. Ārlietu ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons, vaicāts par centra izveidi, norādīja, ka idejai ir plašs atbalsts gan no mediju profesionāļu puses, gan no valsts institūcijām Baltijas valstīs, kā arī no Ziemeļvalstīm, kas ir būtiski tālākajā darbā pie centra izveides.

Savukārt Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) valdes priekšsēdētāja Sanita Jemberga iepriekš norādīja, ka ideja par mediju ekselences centra izveidi ir laba, tikai ir jānosaka skaidri pamatprincipi, kādam šim centram jābūt. «Ideja par mediju ekselences centru, manuprāt, nāk no Ziemeļvalstīm, kuras apmēram gadu mēģina saprast, kā labāk palīdzēt Baltijas žurnālistikai kļūt spēcīgākai. Tas viss sākās pēc Krimas aneksijas, bet runa vairs nav tikai par pretošanos krievu propagandai, bet par to, ka vispār jānostiprina žurnālistikas spējas Baltijā, kuras pašas par sevi nav sliktas un nav arī vienādas visās trīs Baltijas valstīs,» sacīja Jemberga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu