Vējonis: Mātes un bērna nāve apliecina, ka krīzes laikos pieņemti nepārdomāti lēmumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Traģēdija Gulbenes novadā, kad dzemdību laikā, nesagaidot ātro palīdzību, dzīvību zaudēja māte un jaundzimušais, parāda to, ka ekonomiskās krīzes laikā valstī ir pieņemti nepārdomāti lēmumi, kas neļauj nodrošināt pakalpojumu saņemšanu visās vietās, «RīgaTV 24» raidījumā «TOP5» pauda Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

«Šis piemērs parāda to, ka ekonomiskās krīzes laikos esam pieņēmuši valstī brīžam nepārdomātus lēmumus, kas neļauj pilnībā nodrošināt kāda pakalpojuma saņemšanu visās vietās, jo notika mehāniskas griešanas, neizvērtējot to, vai kāda veselības pakalpojuma pieejamība samazināsies,» atzina prezidents.

Protams, dokumentos viss ir ļoti jauki aprakstīts, ka «tik un tik minūtēs būs», bet, ja ir tikai viena vai divas mašīnas, kas vispār strādā, un ja tiek saņemts izsaukums uz citu gadījumu, pastāv risks, ka pakalpojums netiks sniegts.

Prezidents atturējās vērtēt, kas vainojams traģēdijā - pati māte, kura nepienācīgi izturējusies pret savu un bērna dzīvību, vai veselības dienesti, - norādot, ka tas tiks noskaidrots kriminālprocesā.

Vējonis uzsvēra, ka ne tikai veselības jomā, bet arī daudzās citās jomās pakāpeniski nākas saskarties ar krīzes gados pieņemto nepārdomāto lēmumu sekām, un tagad daudzas kļūdas jālabo. Kā piemēru viņš minēja Valsts būvinspekcijas likvidēšanu krīzes gados, kas tagad izveidota no jauna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu