VM: Latvijas likumdošana aizsargā bērnus pret pasīvo smēķēšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas likumdošana aizsargā bērnus pret pasīvo smēķēšanu, uzsver Veselības ministrija (VM), kas 7.septembrī uzsāks kampaņu «Izvairies no smēķētāja!», lai aicinātu gan vecākus, gan visu sabiedrību kopumā pasargāt bērnus no pasīvās smēķēšanas un saskares ar cigarešu dūmiem, kas būtiski ietekmē bērnu veselību.

Bērnu tiesību aizsardzības likumā bērnu pakļaušana kaitīgu faktoru, tostarp cigarešu dūmu iedarbībai, tiek uzskatīta par fizisku vardarbību, savukārt likums «Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu» paredz, ka nedrīkst smēķēt citu personu klātbūtnē, ja kādam no apkārtējiem pret to ir iebildumi.

Speciālisti atzīst, ka tomēr ne vienmēr varam izmainīt smēķētāju paradumus un apzinīgumu pret apkārtējiem, bet varam ietekmēt savu un savu bērnu atrašanās vietu gan telpā, gan vidē un nekļūt par pasīviem smēķētājiem.

«Aicinām ikvienu uzņemties atbildību par savu un bērnu veselību - izvairīties no smēķētājiem, lūgt pārtraukt smēķēšanu mājās vai bērna tuvumā uz ielas, mudināt radus un draugus atmest smēķēšanu, kā arī pašiem nesmēķēt,» aicina VM.

Kampaņas «Izvairies no smēķētāja!» atklāšanas preses konference notiks 7.septembrī plkst.14 tirdzniecības centrā «Galleria Riga» 6.stāvā «PopUp» galerijā. Preses konferencē piedalīsies veselības ministrs Guntis Belēvičs, Slimību profilakses un kontroles centra, bērnu slimnīcas pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu