Vējonis: politiķiem ir jāpieņem tādi lēmumi, kurus tie sabiedrībai var izskaidrot

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Politiķiem ir jāpieņem tādi lēmumi, kurus tie sabiedrībai var izskaidrot, turklāt nepieciešams skatīties ilgtermiņā, valsts politiku veidojot tālredzīgi, uzskata Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

«Pašlaik Latvijas valsts drošības un aizsardzības piemērs skaidri parāda to, ka steidzam risināt tikai aktuālos jautājumus – jo pirms dažiem gadiem, pirms Ukrainas konflikta sākuma, uz šo jautājumu raudzījāmies daudz paviršāk. Taču arī tautsaimniecības un demogrāfijas jomā šodien jāpieņem lēmumi, kam būs nozīmīga ietekme pēc gadiem divdesmit,» par prezidenta teikto tikšanās laikā ar nodibinājuma «Domnīca «Certus»» pārstāvjiem informē Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

«Domnīca «Certus»» dibinājis ekonomists, bijušais Saeimas deputāts un ministrs Vjačeslavs Dombrovskis. Ceturtdien ar prezidentu tikās arī domnīcas pārstāvji Daunis Aueru un Māris Mednis. Domnīcas pirmais rīkotais forums varētu notikt oktobrī.

Vējonis paudis atbalstu nodibinājuma darbībai, kas var palīdzēt rast pētniecisku pamatojumu un stratēģisku redzējumu tautsaimniecības attīstībai. Veidojot valsts nozaru politiku, pagaidām trūkstot kvalitatīvas informācijas analīzes un pētījumu, kas pēc tam tiktu ieviesti tautsaimniecības attīstību veicinošos politiskos lēmumos.

Pēc Preses dienesta vēstītā, Dombrovskis uzsvēra, ka konkurētspējas politiku iespējams veidot tikai konstruktīvā sadarbībā ar akadēmisko sektoru, privāto sektoru un publisko pārvaldi. Šajā ziņā «Certus» plāno būt pirmā domnīca Latvijas vēsturē ar 100% privāto finansējumu, kas ļautu definēt Latvijas tautsaimniecības galvenos izaicinājumus un, sadarbojoties ar nozaru asociācijām, kopīgi veidot nozaru attīstības stratēģijas, kā arī noteikt valsts lomu tajās. Pētnieki orientēsies tikai uz dažu konkrētu rekomendāciju radīšanu, atsakoties no idejām, kuru īstenošana ir maz iespējama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu