Gerhardam nav bažu par pašvaldību spējām nodrošināt līdzfinansējumu privātajiem bērnudārziem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam (VL-TB/LNNK) nav bažu, ka daļa pašvaldību no nākamā gada nevarētu pašas bez valsts atbalsta līdzfinansēt bērnu iešanu privātajos bērnudārzos.

Kā sacīja Gerhards,

patlaban problēmas ar privāto bērnudārzu finansēšanu būtu tikai 14 pašvaldībām,

tomēr, ņemot vērā, ka lielākā daļa no tām ir Pierīgas pašvaldības, tās ir bagātas pašvaldības.

Vaicāts, vai viņam nav bažu, ka daļa no šīm pašvaldībām tomēr nespēs finansēt privātos bērnudārzus,

Gerhards vēlreiz uzsvēra, ka tās ir vienas no bagātākajām pašvaldībām.

Viņš arī sacīja, ka lielākā daļa no 119 Latvijas pašvaldībām ar šo uzdevumu spēj tikt galā un ir jāņem vērā viņu viedoklis.

Kā žurnālistiem pēc Demogrāfisko lietu padomes sēdes sacīja Saeimas deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), finansējums privātajiem bērnudārziem būs un informācija, kas tiek izplatīta līdz šim, tiek pārprasta.

Finansējums tiks nodrošināts no pašvaldības budžeta. Šobrīd tiek strādāts pie grozījumiem, kas noteiktu, - ja pašvaldība nevar nodrošināt vietu pašvaldības bērnudārzā, tādā gadījumā būtu konkrēts naudas apjoms, kas sekotu bērnam līdzi uz privāto bērnudārzu.

Gadījumā, ja bērns ir uzsācis pirmsskolas apmācību privātajā pirmsskolas izglītības iestādē, bet pašvaldība vēlāk piedāvās vietu savā bērnudārzā, bērns varēs turpināt tur mācīties. Svarīgākais ir izstrādāt metodiku, kā noteikt, cik praktiski izmaksā šis bērns, un pašvaldības pienākums būs šo finansējumu nodrošināt, norādīja Parādnieks.

Kā ziņots, valdība otrdien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas priekšlikumu no nākamā gada pārtraukt valsts finansējuma piešķiršanu gadījumos, ja bērnam netiek nodrošināta vieta pašvaldības bērnudārzā, nododot šīs rūpes pašvaldību ziņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu