Vīķei-Freibergai konferencē ovāciju vētra: neesot ko auklēties ar «noslēpumaino krievu dvēseli»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nevajag pārāk auklēties ar noslēpumaino krievu dvēseli. Dzīvojot līdzās psihopātam, mums jābūt modriem, savā runā «Jaltas Eiropas stratēģijas forumā» («Yalta European Strategy Forum») teikusi Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Kā norādījusi Ukrainas interneta ziņu vietne «Novoje vremja», Vīķes-Freibergas runa forumā saņēmusi visskaļākos aplausus.

«Mums ir kopīga robeža ar psihopātisku varu, kura dzīvo nekam nederīgās un bīstamās ilūzijās,» uzsvēra eksprezidente, salīdzinot Krieviju ar garīgi slimu cilvēku, kura rīcību nav iespējams paredzēt. «Ir jācer uz labāko, bet jāgatavojas sliktākajam,» viņa piemetināja.

Vīķe-Freiberga norādīja, ka Ukrainai nav jādomā par to, vai Krievija būs apmierināta ar tās uzvedību. «Kad kāds ielaužas tavā teritorijā, nevajag klanīties uz visām pusēm. Sevi ir jāaizstāv,» viņa teica.

Eksprezidente atgādināja, ka Krievija pasaulē nav viena. «Tas, ka tā ir liela valsts, nenozīmē, ka viņi pret citiem var izturēties augstprātīgi,» viņa skaidroja.

Vīķe-Freiberga uzskata, ka situācija Ukrainas dienvidos nav tik slikta, kā varētu būt, bet nav arī tik laba, kā varētu cerēt. Tā kā process turpinās, viņa esot mierīga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu