Pēc video nākšanas atklātībā Vilks nav izlēmis par RD deputāta mandāta nolikšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes (RD) deputāts Andris Vilks (Nacionālā apvienība) pēc atklātībā nākušā video, kurā redzama viņa neadekvātā rīcība ātrās palīdzības automašīnā, nav izlēmis, vai noliks mandātu. Deputāts atzina, ka šobrīd šo jautājumu apsver.

«Es nevaru pagaidām pateikt, kā es rīkošos. No vienas puses, kā jebkurš cilvēks, kurš pēc astoņiem mēnešiem kaut ko tādu redz, domāju, vai man tagad jābeidz dzīvot, ja tas noticis pēc tik ilga laika? Bet, no otras puses, video tas viss izskatās šausmīgi,» viņš atzina.

Vilks video noskatījies šorīt un uzskata, ka tur nav, ko vērtēt. Vilks pauda izbrīnu, kādēļ cilvēkiem ir tik liela interese par šo video. Viņš arī norādīja - ja nebūtu nožēlojis notikušo, tad nebūtu pavasarī nolicis Saeimas deputāta mandātu.

Šā gada martā Vilks nolika Saeimas deputāta mandātu, reaģējot uz izskanējušo informāciju, ka viņš, būdams alkohola reibumā, sarīkojis nekārtības Gaiļezera slimnīcā Rīgā. Tolaik Vilks noliedza, ka būtu rīkojies neadekvāti. Tomēr šonedēļ internetā publicēts video no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnas, kurā arī redzams, ka viņš vairākas reizes iesit medicīnas personālam.

Uz jautājumu, kā viņš rīkosies, ja pirmdien viņa pārstāvētās Nacionālās apvienības (NA) valdes sēdē partijas vadība lūgs pamest politisko spēku, Vilks atbildēja - «ja partija teiks, ka man jāaiziet, tad kā gan es varu palikt?».

Taujāts, vai plāno nolikt RD deputāta mandātu, politiķis sacīja, ka šobrīd apdomā šo jautājumu.

Tikmēr atbildīgie dienesti izvērtē, kā video no ātrās palīdzības automašīnas nonācis publiskajā telpā. Sīkāka informācija par to tiks sniegta piektdienas laikā.

Jau ziņots, ka NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars pirmdien apvienības valdes sēdē rosinās Vilku izslēgt no apvienības rindām. Viņš norādīja, ka šāda situācija var rasties jebkurā organizācijā, jo nav iespējams katram cilvēkam ielīst dvēselē, tomēr Vilka rīcība nav savienojama ar iespēju atrasties NA.

NA līdzpriekšsēdētājs uzskata, ka Vilks ir melojis gan apvienības biedriem, gan vadībai, jo pavasarī pēc izskanējušās informācijas par viņa uzvedību bijušas nopietnas sarunas, tomēr Vilks visu noliedzis.

Taujāts, vai Vilkam būtu būtu jānoliek arī Rīgas domes deputāta mandāts, Dzintars atbildēja, ka, pēc viņa domām, tas būtu jādara, tomēr viņš neuzskata, ka Vilks izšķirsies par šādu rīcību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu