Šadurskis: naudu skolotāju algu modelim nevar ielikt budžetā; LIZDA vēlas pastreikot

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība pati apzinās, ka jaunajam pedagogu atalgojuma modelim nepieciešamo naudas summu nevar ielikt Izglītības un zinātnes ministrijas budžetā, sacīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis. Premjerministre Laimdota Straujuma iepriekš paudusi stingru pārliecību, ka nauda jaunajam skolotāju algu modelim būs.

Viņš pieļāva, ka LIZDA prasību ietvert jaunā pedagogu algu IZM budžetā izvirzījusi, apzinoties, ka to tehniski nav iespējams izdarīt, jo arodbiedrība ir «izdomājusi, ka tā grib pastreikot».

«Tas vienkārši nav izdarāms tehniski, jo nevar ministrijas budžetā ierakstīt kaut kādu nezināmu skaitli, kurš, veidojot jauno modeli, vēl var mainīties. Vienīgā iespēja ir to piešķirt nākamgad no budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem«. LIZDA to ļoti labi zin,» pauda Šadurskis.

Premjerministre Laimdota Straujuma («Vienotība») iepriekš paudusi stingru pārliecību, ka nauda jaunajam skolotāju algu modelim būs.

Aģentūra BNS vēstīja, ka LIZDA ir uzsākusi streika procedūru. Arodbiedrība vairākkārt uzsvērusi - tai nav pieņemama situācija, ka pedagogu atalgojuma jaunajam modelim nepieciešamā nauda nākamgad varētu tikt piešķirta no budžeta programmas, kas domāta neparedzētiem gadījumiem.

LIZDA savas prasības iesniedza IZM, bet to neapmierināja atbilde, līdz ar to streika uzsākšanas procedūra tiek turpināta. Šobrīd tiek veidota izlīgšanas komisija, lai rastu kompromisu. Ja vienošanās izlīgšanas komisijā netiks panākta, LIZDA pieteiks skolotāju streiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu