Aptauja: 12. Saeimas darbam 10 ballu skalā iedzīvotāji ielikuši četrinieku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Iedzīvotāju vērtējums apmierinātībai ar pašreizējās 12. Saeimas darbu 10 ballu skalā ir 3,9 punkti, liecina pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu «900 sekundes» veiktais pētījums.

Pētījumā septembra otrajā pusē ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujāti 1000 Latvijas iedzīvotāji ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Iedzīvotāji bija lūgti novērtēt savu apmierinātību ar 12. Saeimas darbu 10 punktu skalā, kur viens nozīmē «ļoti neapmierināts», bet 10 - «ļoti apmierināts».

Salīdzinoši augstāku vērtējumu (septiņus un vairāk punktus) sniedza 7% iedzīvotāju. Vidēju vērtējumu (piecus un sešus punktus) deva trešā daļa jeb 33% iedzīvotāju. Savukārt salīdzinoši zemāku vērtējumu (četrus un mazāk punktus) sniedza vairāk nekā puse jeb apmēram 54% iedzīvotāju.

6% iedzīvotāju nav snieguši vērtējumu savai apmierinātībai ar pašreizējās, 12. Saeimas darbu.

Atbildot uz citu jautājumu, lielākā daļa jeb 61% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka 12. Saeimas sastāvs ir ne labāks, ne sliktāks par iepriekšējās, 11. Saeimas sastāvu.

Gandrīz desmitā daļa jeb 8% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā uzskata, ka 12. Saeimas sastāvs ir salīdzinoši labāks par 11. Saeimas sastāvu. Savukārt nepilna ceturtā daļa jeb 23% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā vērtē 12. Saeimas sastāvu kā salīdzinoši sliktāku par iepriekšējā parlamenta sasaukumu.

Aptuveni desmitā daļa jeb 8% iedzīvotāju nesniedza konkrētu atbildi šajā jautājumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu