Rinkēvičs: Neatrisinot Sīrijas konfliktu, Eiropai būs smagi lēmumi migrācijas jomā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Neatrisinot konfliktu Sīrijā, Eiropai būs jāpieņem smagi lēmumi migrācijas jomā, telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes» teica ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Viņš uzsvēra, ka Sīrijas problēmu var atrisināt tikai sarunu ceļā. Tādēļ, jo vairāk šis konflikts turpinās, jo tālāk tiek atlikta politiskā noregulējuma iespēja un turpinās bēgļu straumes uz Eiropu. «Mēs varēsim diskutēt daudzus svarīgus jautājumus par migrācijas apturēšanu, bet viens no tās cēloņiem netiks risināts,» teica ministrs.

Nepārtraucot vardarbību, turpinās attīstīties arī teroristiskās organizācijas, kas radīs lielākus drošības draudus Eiropai.

Jau vēstīts, ka Krievija, kas ir galvenā Sīrijas prezidenta Bašara al Asada atbalstītāja, sākusi uzlidojumus Sīrijā. Maskava uz turieni nosūtījusi arī sauszemes spēkus.

Baltais nams ceturtdien neizslēdza, ka uzbrukumos cietuši opozīcijas grupējumi, kuri saņēmuši ASV atbalstu.

ASV un Krievija šonedēļ organizēja sarunas, lai vienotos, kā novērst pārpratumus abu valstu spēku starpā.

Baltā nama pārstāvis Džošs Ērnests aprakstīja sarunas kā ierobežotas, bet sacīja, ka militārās darbības nākotnē varētu tikt koordinētas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu