Brigmanis: Bēgļiem jāstāsta par aukstajām ziemām un zemajiem pabalstiem

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bēgļiem jāpasaka, ka 70% Latvijas iedzīvotāju viņus redzēt negrib, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Brigmanis nāca klajā ar paziņojumu, ka zina recepti rīcībai ar bēgļiem. Viņaprāt, amatpersonām, kuras brauks uz bēgļu nometnēm intervēt patvēruma meklētājus, jāatklāj šiem cilvēkiem patiesā situācija mūsu valstī.

Bēgļus no braukšanas uz Latviju varētu atturēt ar stāstiem par aukstajām ziemām un zemajiem pabalstiem.

Viņaprāt, patvēruma meklētāji jāinformē par to, ka 70% Latvijas iedzīvotāju negrib bēgļus šeit redzēt, jāstāsta par to, ka Latvijā pabalsts būs krietni zemāks nekā Vācijā, gaisa temperatūra ir zemāka, nekā Itālijā un Vācijā u.c.

Tam esot jābūt patiesam stāstam par to, kas patvēruma meklētājus šeit sagaida, tam ir jābūt patiesam šejienes dzīves atainojumam.

Brigmanis ir pārliecināts, ka absolūtais vairākums bēgļu, izvēlēsies uz Latviju nebraukt.

Viņš uzskata, ka šie cilvēki ir pauduši savu vīziju, ka grib nokļūt Vācijā un Anglijā.

«Personīgi es arī negribu viņus šeit redzēt,» atzina Brigmanis.

Tāpat Brigmanis pauda pārliecību, ka vairums bēgļu savu nākotni saista ar došanos uz Vāciju vai Lielbritāniju, nevis Latviju.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets ir atbalstījis Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavoto indikatīvo rīcības plānu bēgļu uzņemšanai Latvijā, tam pašlaik provizoriskais nepieciešamais finansējums ir 16 miljoni eiro. Panākta vienošanās, ka precizētu plānu un kopējo nepieciešamo finansējumu IeM valdībā varētu prezentēt 20.oktobrī, savukārt darba grupas gala ziņojums būs 30.novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu