Pētnieki: Bēgļu pieplūdums tikai uzlabo Vācijas ekonomiku

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Palielinoties bēgļu skaitam, palielinās arī Vācijas ekonomiskā izaugsme, ceturtdien paziņojis neatkarīgs Vācijas izpētes centrs.

Pēc Ķelnes Ekonomiskās izpētes institūta vadītāja Mikaēla Hutera teiktā, Vācijas ķeršanās pie patvēruma meklētāju reģistrācijas, izmitināšanas un iekārtošanas pēdējo mēnešu laikā strādā kā «maza stimulēšanas programma».

«Palīdzot bēgļiem, valsts ekonomikā iepludina dažus miljardus eiro,» vācu laikrakstam «Rheinische Post» pastāstīja Huters.

«Šie izdevumu nenokļūst citās valstīs, bet rada jaunas darbvietas un biznesa iespējas iekšzemes tirgū,» viņš piebilda.

Septembrī Vācijas kancleres Angelas Merkeles vadītā koalīcijas valdība vienojās par trīs miljardu eiro piešķiršanu bēgļu krīzes risināšanai no 2016.gada budžeta.

Vācija paredz, ka šogad valstī kopumā ieradīsies 800 000 patvēruma meklētāju, taču Vācijas tabloīds «Bild» ziņo, ka cilvēku skaits varētu sasniegt 1,5 miljonus, atsaucoties uz konfidenciāliem valdības aprēķiniem.

Merkeles dāsnā palīdzības politika bēgļiem izpelnījusies kritiku, ka laipna sagaidīšana tikai iedrošinās migrāciju un tas būs vēl lielāks slogs valsts resursiem un infrastruktūrai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu