Kur vēl tālāk? Vīrietim ar žultsakmeņiem piedāvā pamest slimnīcu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ko darīt pacientam, kurš sūdzas par ilgstošām sāpēm vēderā, bet kuram pēc slimnīcā veiktām analīzēm pateikts, ka nav nekādas vainas? Tādā situācijā nonācis kāds 40 gadus vecs vīrietis, kuram nākamajā dienā atklāja žultsakmeņus. Savukārt slimnīcā skaidroja, ka pacientam sāpes mazinājušās un analīžu rezultāti neliecināja par steidzamas ķirurģiskas iejaukšanās nepieciešamību, tāpēc ārsts piedāvājis pacientam tālāk izmeklēties ambulatori pie ģimenes ārsta.

Portāls TVNET ir saņēmis lasītājas sūdzību, kurā stāstīts, ka 5.oktobrī 40 gadus vecs vīrietis ar ātrās palīdzības mašīnu tika nogādāts Valmieras slimnīcā ar akūtām sāpēm vēderā un vemšanu.

Lasītāja rakstīja: «Slimnīcā viņš stundām ilgi ar sāpēm tika «nomarinēts», viņam uztaisīja analīzes un pateica, ka jābrauc mājās un ka viņam nav nekādas vainas. Mediķi piebilda, lai ejot pie ģimenes ārsta un taisot USG.

Tā nu viņš nakts vidū zvanījis tētim, lai brauc pakaļ no Braslavas, kur viņi dzīvo, uz Valmieru. Visu nakti nomocījies, viņš ar tēti agri no rīta devās pie ģimenes ārsta, lai dabūtu nosūtījumu uz USG. To veicot, uzrādījās, ka cilvēkam ir žultsakmeņi.

Ģimenes ārsts bija šokā, kādēļ pacients vispār izlaists no slimnīcas.

Tad pacients ar tēti taisnā ceļā devās uz Valmieras slimnīcu, lai ar akūtām sāpēm stātos slimnīcā. Valmieras slimnīcā viņam atbildēja, ka slimniekam nav vietas.

Mums gribētos zināt, vai tiešām mūsdienu medicīna ir galīgi aizgājusi pa pieskari? Kas atbildēs par tām sāpēm, ko šis cilvēks pārcietis?»

Turklāt lasītāja rakstīja, ka līdzīgi gadījumi saistībā ar Valmieras slimnīcu dzirdēti arī iepriekš. Arī no pazīstamas medmāsas dzirdētas negatīvas atsauksmes.

Kā notikušo skaidro slimnīcā?

Savukārt Vidzemes slimnīcas ārstnieciskā direktore Inga Ozoliņa, iepazinusies ar lasītājas sūdzībām, informēja, ka Vidzemes slimnīca ir neatliekamās palīdzības slimnīca, kurā pacientus Uzņemšanas nodaļā, saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 1529, apkalpo atkarībā no piešķirtā neatliekamā medicīniskā stāvokļa līmeņa.

Tāpēc dažkārt pacientiem rodas sajūta, ka viņam palīdzība jāgaida ilgi, bet, iespējams, tajā brīdī uzņemšanas nodaļā ir vairāki augstākas steidzamības līmeņa pacienti.

Slimnīcā palīdzība tiek sniegta visiem neatliekamajiem pacientiem.

Sūdzībā minētais pacients 5.oktobrī plkst. 20.07 vērsies Uzņemšanas nodaļā ar sūdzībām par ilgstošām sāpēm vēderā, pie ģimenes ārsta nav vērsies. Pacientam nozīmēti visi nepieciešamie izmeklējumi, kā arī medikamentoza terapija. Tā kā pacientam sāpes mazinājušās un analīžu rezultāti neliecināja par steidzamas ķirurģiskas iejaukšanās nepieciešamību, ārsts piedāvājis pacientam tālāk izmeklēties ambulatori pie ģimenes ārsta.

Ārsts arī jautājis, vai pacients varēs nokļūt mājās, uz ko saņēmis atbildi, ka varēs. Veicot papildu izmeklējumus ambulatori, pacients atkārtoti vērsies Vidzemes slimnīcā 6.oktobrī. Tā kā sāpes saglabājušās, pacients stacionēts Ķirurģijas nodaļā.

Slimnīcas pārstāvji arī jautāja pacientam par sūdzībā atspoguļoto informāciju. Viņš neesot lietas kursā par to, kurš šādu informāciju ir sniedzis, kā arī pats neuzskata, ka būtu «marinēts» vai «izmests» naktī uz ielas.

Ozoliņa apgalvoja, ka Vidzemes slimnīcā nav prakse pacientus nakts vidū izrakstīt no slimnīcas un Uzņemšanas nodaļas gadījumos, kad stacionēšana nav nepieciešama.

Tiek piedāvāts pacientus izmitināt, bet ir gadījumi, kad pacienti paši vēlas ātrāk nokļūt mājās.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu