Kaimiņš: ja no Zolitūdes komisijas galaziņojuma izņem uzvārdus, tad tas kļūst bezjēdzīgs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ja no Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojuma izņems ārā atbildīgo personu vārdus un uzvārdus, tad tas kļūs bezjēdzīgs, pirmdien preses konferencē, kas bija veltīta situācijas apspriešanai saistībā ar komisijas galaziņojuma pieņemšanu, sacīja komisijas loceklis Artuss Kaimiņš (Latvijas Reģionu apvienība).

Kaimiņš emocionāli paceltā balsī uzsvēra, ka Saeimā ir noslēgts «Ribentropa - Molotova» pakts starp «Vienotību» un «Saskaņu», jo šie politiskie spēki cenšas panākt atbildīgo personu vārdu izņemšanu no galaziņojuma.

Deputāts īpaši asu kritiku veltīja «Vienotības» deputātam Intam Dālderim par to, ka tieši viņš bija tas, kurš rosina izslēgt no galaziņojuma atbildīgo personu vārdus. «Viņš nav piedalījies galaziņojuma tapšanā, bet par to saņem piemaksu pie algas,» sacīja Kaimiņš. Viņš piebilda, ka deputātiem, kas atbalstīs vārdu svītrošanu no galaziņojuma, būtu jānoliek deputātu mandāti.

Tāpat Kaimiņš kritizēja partiju «Saskaņa», jo Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs strādā tiešā Rīgas mēra Nila Ušakova pakļautībā, līdz ar to šīm personām ir jāuzņemas atbildība par Zolitūdes traģēdiju.

«Kauns «Saskaņai», kauns «Vienotībai», kas nesargā sabiedrību,» pauda politiķis.

Komisijas vadītājs Ringolds Balodis («No sirds Latvijai») preses konferencē arī norādīja, ka «šobrīd Saeimā ir izveidojusies vienošanās par uzvārdu svītrošanu no galaziņojuma». «Tauta gaida atbildīgu rīcību un vēlas skaidru nostāju pret atbildīgajiem par traģēdiju,» viņš teica, piebilstot, ka galaziņojuma pieņemšana šobrīd ir apdraudēta.

Galaziņojuma projektā kā atbildīgie šobrīd minēti bijušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis («Vienotība»), bijušie ekonomikas ministri Artis Kampars («Vienotība»), Daniels Pavļuts, bijušie Ekonomikas ministrijas valsts sekretāri Anrijs Matīss («Vienotība») un Juris Pūce, Rīgas mērs Nils Ušakovs («Saskaņa») un Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Iepriekš Balodis («No sirds Latvijai») norādīja, ka vēlas tikties ar Nacionālās apvienības (NA) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakciju vadītājiem, lai runātu par partiju nostāju komisijas galaziņojuma pieņemšanā.

Iepriekš Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija galaziņojumu plānoja apstiprināt 12.oktobrī. Galaziņojums ir pieejams komisijas mājaslapā.

Rīgā, Zolitūdē, veikalā «Maxima» 2013.gada 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā gāja bojā 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji, bet ievainoti tika vēl vairāki desmiti cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu