Izstādes «Maidana cilvēki» organizators: Atļaujas anulēšana pēc būtības neko nemaina

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča (GKR) lēmums apturēt pašvaldības izsniegto atļauju izstādes «Maidana cilvēki» rīkošanai pēc būtības neko nemaina, pastāstīja viens no izstādes organizatoriem Mihails Aleksejevs.

Viņš skaidroja, ka lēmums par atļaujas anulēšanu «vairs īsti neko nemaina - rādīt tik un tā vairs nav ko».

Aleksejevs atgādināja, ka izstādes materiāli tika izpostīti un patlaban atrodas policijā. «Paši jau nestāvēsim ar plakātiem rokās,» sacīja Aleksejevs. Viņš piebilda, ka fonda juristi vērtēs iespējas par nodarītā kaitējuma atlīdzināšanu.

Kā ziņots, Radzevičs šodien apturējis pašvaldības izsniegto atļauju rīkot izstādi «Maidana cilvēki», jo organizatori neievērojot likuma prasības, tostarp nenodrošina pasākuma apsardzi, informēja Rīgas domē.

Rīgas Pašvaldības policija saistībā ar to sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību par izvietotās ekspozīcijas neapsargāšanu. Lietvedība sākta par publiska pasākuma organizēšanas kārtības pārkāpšanu, kas noteikta Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā.

Izpilddirektora lēmums balstīts arī uz izstādes organizatoru publiskajiem izteikumiem, tostarp minot, ka izstādes mērķis esot «iemācīt Baltijas tautām padzīt no savas zemes okupantus», «aizsūtot atpakaļ 300 000 krievvalodīgos lopu vagonos». Uzskatot tos par provokatīviem, Radzevičs lūdzis izteikumus izvērtēt Drošības policijai.

Rīgas pašvaldība bija izsniegusi publiska pasākuma rīkošanas atļauju Latvijas atjaunošanas biedrībai par starptautiskas ceļojošās izstādes «Maidana cilvēki» rīkošanu Rīgā, Brīvības bulvāra alejā starp Merķeļa ielu un Elizabetes ielu, no 5. līdz 25.oktobrim.

Jau ziņots, ka naktī uz svētdienu pagaidām nenoskaidroti vandaļi pilnībā nopostījuši izstādes ekspozīciju. Par notikušo Valsts policijā (VP) sākts kriminālprocess, kā arī tiek meklēti aculiecinieki.

VP preses pārstāvis Toms Sadovskis atzina, ka ekspozīcijas nopostīšanu vandaļiem atvieglojis izstādes organizatoru pieļauts pārkāpums - tie nav nodrošinājuši objekta apsardzi, lai gan policijai paziņojuši, ka ekspozīcija tiek apsargāta.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā vardarbīgi noskaņoti ļaudis vairākkārt centās izrādīt savu nepatiku pret izstādi «Maidana cilvēki». Daži no viņiem tika aizturēti un viens - pat apcietināts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu