Straujuma: Svarīgākais novērst Zolitūdes traģēdijas atkārtošanos, nevis strīdēties par amatpersonu vārdiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Svarīgākais ir novērst Zolitūdes traģēdijas atkārtošanos, nevis strīdi par amatpersonu vārdiem parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojumā, šādu viedokli šodien žurnālistiem pauda Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Straujuma žurnālistiem pēc koalīcijas sanāksmes sacīja, ka tiesībsargājošās iestādes veic savu darbu saistībā ar Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanu.

Notiekošo saistībā ar ziņojumu Straujuma raksturoja kā «tādas zināmas spēles», uzsverot, ka

cilvēkiem svarīgais ir, lai šādas traģēdijas nekad vairs neatkārtotos.

Valdības vadītāja piebilda, ka civilās aizsardzības likums jau pārstrādāts, tāpat izstrādāta jauna būvniecības procesa kārtība. Tas ir galvenais - sakārtot likumdošanu, lai traģēdijas vairs nevarētu atkārtoties, akcentēja politiķe.

Viņa arī nedomā, ka sabiedrībai palīdzēs diskusija par to, «kurš [no amatpersonām] ko ir pieņēmis, kurš ko nav pieņēmis».

Kā ziņots, atcelta šodien plānotā Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēde, kurā bija iecerēts apstiprināt komisijas galaziņojumu, informēja Ringolds Balodis (NSL).

Komisijas sēde tika atcelta tāpēc, ka Baloža rīcībā nonākusi informācija par vairāku politisko spēku vienošanos panākt, lai no galaziņojuma teksta tiek izslēgti tā projektā pašlaik pieminēto septiņu politiķu un amatpersonu vārdi un uzvārdi, tai skaitā ekspremjers Valdis Dombrovskis (V) un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Deputāts Artuss Kaimiņš (LRA) bija paudis, ka atbildīgo personu izslēgšanu no galaziņojuma atbalstot komisijā pārstāvētie «Vienotības», «Saskaņas» un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti, kā arī parlamentāriete Inguna Rībena (VL-TB/LNNK). Kaimiņš šādu rīcību uzskata par pilnīgi nepieņemamu, norādot, ka šādā veidā Saeimā ir izveidots «Molotova-Ribentropa pakts II».

Taču vairāki Kaimiņa nosaukto politisko spēkiem Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas deputāti - Zenta Tretjaka (S), Kārlis Seržants (ZZS) un Inguna Rībena (VL-TB/LNNK) - noliedz, ka pastāvētu atsevišķu politisko spēku vienošanās panākt, lai no komisijas galaziņojuma tiek izslēgti atbildīgo personu vārdi. Daļa aģentūras LETA aptaujāto deputātu atturas pagaidām atklāt savu nostāju iespējamā balsojumā, savukārt «Vienotības» pārstāvji sola atbalstīt uzvārdu neminēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu