Valsts kancelejas direktors apšauba darba laika uzskaites sistēmas nepieciešamību visā valsts pārvaldē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunais Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš šaubās, vai darba laika uzskaites sistēma ir nepieciešama visā valsts pārvaldē, turklāt vēl kā obligāts pienākums.

Minot piemērus par funkcijām, kas Valsts kancelejā ir liekas, Krieviņš intervijā atzina, ka viņu māc šaubas par darba laika uzskaites sistēmu, kas ir ieviesta visā valsts pārvaldē.

Pagaidām gan viņš atturējās apgalvot, vai šī sistēma sevi ir vai nav attaisnojusi, - par to tiks sagatavots izvērtējums, lai saprastu, kā šī sistēma darbojas visā valsts pārvaldē, kādi ir tās plusi un mīnusi un kā rīkoties tālāk.

Privātajās struktūrās gan šī sistēma esot ļoti vērtīga, bet tur tas tiek izmantots, lai arī finansiālā izteiksmē novērtētu ieguldīto darbu, un tur to dara salīdzinoši īsu laika posmu, kamēr valsts pārvaldē ir citādi.

Ja privātajā struktūrā to dara neatkarīgi cilvēki, tad valsts pārvaldē darba laika uzskaites sistēmā dati jāievada pašiem nodarbinātajiem, kas ir diezgan subjektīvi.

No ministrijām esot saņemtas gan pozitīvas, gan negatīvas atsauksmes, taču Krieviņš nepiekrīt, ka sistēma ir izgāzusies. Lai gan visā valsts pārvaldē šo sistēmu nevajadzētu turpināt, daļā Valsts kancelejas tā būtu saglabājama. «Tas palīdz parādīt, cik daudz laika tērējam personāla lietām, grāmatvedības lietām, cik tērējam laiku sadarbībā ar PKC un Valsts administrācijas skolu. Vai šādas atskaites jāliek aizpildīt visiem darbiniekiem katru dienu - mani māc šaubas,» pauda Krieviņš. Pēc viņa domām, šīs 15 līdz 30 minūtes, ko iespējams ietaupīt uz tabulu aizpildīšanas rēķina, ir iespējams izmantot produktīvāk.

Valsts kancelejas direktors uzskata, ka ideja nav bijusi nepareiza, bet jautājums ir par to, vai sistēma tikusi pareizi ieviesta un vai bijis pareizi uzlikt to par obligātu pienākumu visā valsts pārvaldē.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu