LIVA: Minimālā skolēnu skaita noteikšanai pamatskolām patlaban nav pamatojuma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Minimālā skolēnu skaita noteikšanai arī pamatskolas izglītības posmā patlaban nav pamatojuma, uzskata Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) viceprezidente Aija Melle.

Kā ziņots, Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis norādījis, ka Izglītības un zinātnes ministrijai būtu loģiski turpināt darbu pie pieļaujamā skolēnu skaita klasē noteikšanas arī pamatskolās.

Melle sacīja, ka šāds solis patlaban nav izglītības nozares dienaskārtībā. Vienlaikus viņu uzsvēra, ka

ir jāsakārto skolu tīkls - šajā jautājumā pašvaldībām ir jāsaprot, kādas un cik skolu tās var uzturēt.

Viņa ir pārliecināta, ka mehāniska finansējuma iepludināšana problēmu neatrisinās.

Melles ieskatā, pašlaik noteiktā divējādā kārtība vidusskolas klases atvēršanai vērtējama pozitīvi, jo tā saglabājas pašvaldību kompetence plānot izglītības iestāžu piepildījumu, ievērojot noteikto normatīvo regulējumu. Viņasprāt, skolu tīkla sakārtošana nedrīkst notikt mehāniski, bet gan būtu «jāņem karte» un katrs gadījums jāvērtē atsevišķi.

LIVA izprot pašvaldību bažas par to, ka tad, ja «pazūd skola, pazūd arī daudz kas cits», tomēr,

ņemot vērā sarūkošo skolēnu skaitu, jāsaprot, ka finansējuma iespējas nav bezgalīgas.

Jau vēstīts, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība uzskata, ka minētā FM ideja ir kārtējais mēģinājums raudzīties tikai uz finansiālajiem ieguvumiem, jo, nosakot skolēnu skaitu klasē, netikšot celta izglītības kvalitāte vai veicināta izglītības pieejamība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu