Vējonis: Terorisma un draudu līmenis Latvijā joprojām ir zems

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Terorisma un draudu līmenis Latvijā nav mainījies un joprojām ir zems, šodien pēc Nacionālās drošības padomes sēdes sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vējonis šodien žurnālistiem sacīja, ka Latvijas drošības dienesti patlaban strādā pastiprinātā režīmā. «Mēs kontrolējam situāciju,» sacīja Vējonis.

Prezidents atgādināja, ka Latvijas drošības dienesti aktīvi sadarbojas arī ar citu valstu, tostarp Francijas drošības dienestiem.

Atskatoties uz Parīzē notikušo traģēdiju, Vējonis uzsvēra, ka kategoriski nosoda teroristisko uzbrukumu sēriju un tādas rīcības nav attaisnojamas.

«Kopā visiem spēkiem jācīnās pret ekstrēmismu. Terorisms ir ļoti nopietns izaicinājums,» uzsvēra Vējonis.

Vējonis sacīja, ka, iestājoties par drošību un demokrātiskām vērtībām, tātad - pret «Islāma valsti», jāapzinās, ka drošības situācija var mainīties. «Diemžēl Eiropā tie nav vienīgie plaša mēroga teroristiskie akti. Tāpēc mums jābūt gataviem sevi aizsargāt, ja tas ir nepieciešams,» uzsvēra prezidents.

Vējonis pauda pārliecību, ka terorisma mērķis ir sagraut mieru un brīvību, sēt bailes un neuzticēšanos. «Tāpēc mums jābūt modriem, taču nedrīkst ļauties panikai vai dezinformācijai,» aicināja prezidents.

Kā ziņots, koordinētās apšaudēs un sprādzienos Parīzē piektdienas vakarā nogalināti vismaz 128 cilvēki, bet 180 guvuši ievainojumus, vēsta Francijas mediji. Uzbrukumi notikuši vairākās sabiedriskās Parīzes vietās.

Ārlietu ministrija (ĀM) naktī saņēmusi daudzus zvanus no iedzīvotājiem, kas uztraukušies par saviem tuviniekiem, tomēr ministrijai nav informācijas par bojāgājušajiem vai cietušajiem no Latvijas, informēja Ārlietu ministrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu