NA: 18.novembra lāpu gājiens ir svētki, nevis pikets

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

18.novembra lāpu gājiens nav izmantojams citiem mērķiem, komentējot vēlmi 18.novembra lāpu gājienu pasludināt par tautas gribas manifestāciju, lai protestētu pret imigrantu kvotām un aicinātu atjaunot robežkontroli, norāda Nacionālā apvienība, uzsverot, ka svētku gājienā nekādi plakāti netiks pieļauti ne tikai tāpēc, ka ir svētku diena, bet arī ugunsdrošības dēļ.

«Tas ir pasākums, ko savulaik organizēja «Visu Latvijai», bet tagad NA turpina tradīcijas.

Tas vienmēr ir bijis tautas gājiens, pieminot Latvija neatkarības dienu, es nedomāju, ka šādu svarīgu datumu vajadzētu piešķirt citiem mērķiem,»

tā aģentūrai BNS norādīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Arī Nacionālā apvienība sociālajos tīklos izplatījusi paziņojum, ka 18.novembris ir svētku diena, kas nav īstais brīdis protestu rīkošanai.

«18.novembris nekad nav ticis politizēts un tāds tas paliks arī šogad,» uzsver Nacionālā apvienība,

novēlot visiem priecīgus svētkus.

Nacionālās apvienības ģenerālsekretārs Raivis Zeltīts savā «Facebook» kontā savukārt aicinājis aizdomāties, ka pikets un lāpu gājiens ir grūti savienojamas lietas arī praktiskā ziņā.

«Ja kāds vēl nav aizdomājies, ka plakāti un lāpas nav laba kombinācija kaut vai no ugunsdrošības viedokļa, tad informēju, ka tie gājienā netiks pieļauti.

Lūgums netraucēt organizatoru darbu, neizplatīt dezinformāciju - rīt nav nekāds pikets!» uzsver Zeltīts.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents neatbalsta partijas Nacionālā savienība «Taisnīgums» un biedrības «Tēvijas Sargi» aicinājumu NA, kura rīko 18.novembra lāpu gājienu, šo pasākumu pasludināt par tautas gribas manifestāciju, kurā kā galvenā prasība izvirzīta atteikšanās no imigrantu kvotām un robežkontroles atjaunošana.

Vējonis intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» aicināja nepārvērst valsts svētkus protesta akcijā.

«Nepārvērtīsim svētkus par provokāciju,» pauda prezidents un akcentēja, ka Latvijai pašlaik ir jāturpina darbs, lai uzņemtu bēgļus, par kuriem iepriekš tika panākta vienošanās.

Organizāciju izsūtītajā aicinājumā vēstīts, ka 18.novembri atzīmējam tādēļ, ka tas simbolizē noteiktas vērtības, to īstenošanos dzīvē. «Pati galvenā - tautas tiesības lemt savu likteni un netraucēti dzīvot sava zemē. Līdz ar to pasākuma piesaiste šodienas izaicinājumiem tieši minētajām vērtībām, nekādā veidā nerunā pretī 18.novembra simboliskajai būtībai,» norāda organizācijas.

Tā kā uz plānoto pasākumu pulcēsies tie, «kam nacionālās intereses nav tukša skaņa, kam uzspiestā imigrācija nav pieņemama, būtu lietderīgi izmantot jau izsludināto tautas pulcēšanos, lai demonstrētu mūsu gatavību par savas tautas un valsts pastāvēšanu iestāties arī šodien».

Tāpat Nacionālā savienība «Taisnīgums» un biedrība «Tēvijas Sargi» norāda, ka NA šī ir «lieliska iespēja skaidri un spēcīgi paust savu un tautas vairākuma nostāju imigrācijas jautājumā».

Vēstīts, ka 18.novembra vakarā Rīgā tiks rīkots lāpu gājiens, kas sāksies plkst.18 no Kārļa Ulmaņa pieminekļa un noslēgsies pie Brīvības pieminekļa. Gājienu rīko NA un tas tradicionāli aizsāksies ar sadziedāšanās koncertu.

Pasākuma dalībniekiem plānots izsniegt aptuveni septiņus tūkstošus lāpu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu