Maršāns: «Dienas Bizness» kļūs par laikraksta «Diena» konkurentu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Laikraksts «Dienas Bizness» kļūs par laikraksta «Diena» konkurentu, sacīja par SIA «Dienas Bizness» un SIA «Izdevniecība Dienas žurnāli» līdzīpašnieku kļuvušais Jānis Maršāns.

Viņš norāda, ka pēc darījuma, kura rezultātā viņš ir kļuvis par līdzīpašnieku uzņēmumos «Dienas Bizness» un «Izdevniecība Dienas žurnāli», šo uzņēmumu izdevumi kļūs par laikraksta «Diena» konkurentiem.

«Agrāk šie laikraksti, žurnāli bija vienam koncernam piederošu uzņēmumu izdevumi, taču pēc koncerna pārdales un pārdošanas mainīsies ne tikai īpašnieki, bet arī līdzšinējā sadarbība. Proti, «Dienas Bizness» un «Dienas žurnālu» izdevumi kļūs par tiešiem laikraksta «Diena» konkurentiem,» skaidro Maršāns.

Viņš piebilst, ka, visticamāk, to būs iespējams īstenot, kad laikraksta «Dienas Bizness» redakcija tiks pārvietota no līdzšinējām telpām Andrejsalā uz citām telpām. Patlaban tiek meklēti risinājumi atrašanās vietai, kurā varētu savietot gan «Dienas Biznesa», gan «Dienas žurnālu» redakcijas. To varētu izdarīt tuvāko divu līdz trīs mēnešu laikā.

Jautāts par laikraksta «Diena» pielikumu «Sestdiena», ko patlaban izdod «Izdevniecība Dienas žurnāli», Maršāns atzīmē, ka no 27.novembra šo izdevumu pārņems laikraksta «Diena» redakcija. Tikmēr tiekot jau apsvērta iecere «Dienas žurnāliem» veidot un izdot pašiem savu nedēļas izdevumu, kas varētu konkurēt ar «Sestdienu».

Kā ziņots, AS «Diena» uzņēmumus SIA «Dienas Bizness» un SIA «Izdevniecība Dienas žurnāli» iegādājušies divi koncerna ilggadējie padomes locekļi Maršāns un Jānis Svārpstons.

Abus uzņēmumus iegādājies Maršānam un Svārpstonam vienādās daļās piederošā SIA «SM Investīcijas». Darījums noslēdzies šī gada 17.novembrī. Darījuma summa netiek atklāta.

Kā liecina «Firmas.lv» dati, «SM Investīciju» investīcijas Uzņēmumu reģistrā reģistrētas 3.novembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro un tas vienādās daļās pieder Maršānam un Svārpstonam.

Kā ziņots, otrdien AS «Diena» informēja par tai piederošo uzņēmumu SIA «Dienas mediji», SIA «Izdevniecība Dienas žurnāli», SIA «Izdevniecība Dienas bizness» un SIA «RPD», kas nodarbojas ar izdevējdarbību, pārdošanu.

SIA «Dienas mediji» ir AS «Diena» meitasuzņēmums, kas pērn apgrozīja 2,682 miljonus eiro, bet strādāja ar 670 829 eiro zaudējumiem.

SIA «Izdevniecība Dienas žurnāli» pērn apgrozīja 3,340 miljonus eiro, bet strādāja ar 212 030 eiro zaudējumiem.

SIA «Izdevniecība Dienas bizness» 2014.gadā apgrozīja 1,342 miljonus eiro, bet strādāja ar 161 371 eiro zaudējumiem, savukārt SIA «RPD» aizvadītā gada apgrozījums ir 1,149 miljoni eiro, bet zaudējumi - 155 307 eiro.

Jau vēstīts, ka mediju koncerns AS «Diena» pagājušajā gadā strādāja ar 2,515 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 23% mazāks nekā 2013.gadā, savukārt koncerna peļņa bija 8,251 miljons eiro pretēji zaudējumiem pirms gada, liecina «Firmas.lv» informācija.

2013.gadā «Dienas» apgrozījums bija 3,297 miljoni eiro un tika ciesti 5,046 miljonu eiro zaudējumi.

Koncerns «Diena» nodarbojas ar laikrakstu, žurnālu un grāmatu izdošanu, ziņu portālu veidošanu, preses piegādi un tipogrāfijas pakalpojumiem. «Dienas» koncernā ietilpst «Dienas mediji», «Izdevniecība Dienas žurnāli», «Dienas grāmata», «Izdevniecība Dienas bizness», «RPD», «Bauskas Dzīve» un «Staburags».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu