Ušakovs aicina nenodoties «Krieviju kritizējošām provokācijām» un kopīgi iesaistīties cīņā pret terorismu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijai nevajadzētu ņemt vērā provokācijas «Labāk ar «Islāma valsti» nekā ar Krieviju» un būtu jāiesaistās Rietumu koalīcijā cīņai pret terorismu un «Islāma valsts» grupējumu līdz ar Krieviju, neskatoties uz, piemēram, Lietuvas kategorisko pozīciju neiesaistīties koalīcijā cīņā pret terorismu, ja tajā iesaistīta arī Krievija, sociālajā tīklā «Facebook» paudis Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Jau ziņots, ka Baltijas valstis nepievienosies nevienai Rietumu koalīcijai cīņā ar «Islāma valsts» kaujiniekiem, ja tajā būs arī Krievija, piektdien paziņoja triju valstu prezidenti.

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite pauda nepārprotamu pozīciju, savukārt Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess un Latvijas prezidents Raimonds Vējonis (V) sacīja, ka ir nopietni jāapdomā iesaistīšanās koalīcijā ar «agresoru Krieviju» un jāseko, lai notikušais Francijā «nenovērstu uzmanību no Ukrainas».

Ušakovs «Facebook» norāda, ka «pašreiz nav īstais laiks Krieviju kritizējošajai retorikai». «Ja agrāk šāda retorika radīja pārtikas eksporta un tūristu samazināšanās problēmas, tad pašlaik uz jautājuma ir visa kontinenta drošība. Šai vēsturiskajā brīdī nedrīkst pieļaut vēsturiskas kļūdas,» savu viedokli pauž Rīgas mērs.

Viņš norāda, ka Latvijai un visai Baltijai jāiesaistās cīņā «ar nopietnāko cilvēces izaicinājumu - terorismu». «Mums jābūt šīs plašās koalīcijas - no Francijas un ASV līdz pat Krievijai - daļai,» uzskata Ušakovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu