Jautājums par valdības stabilitāti izraisa vārdu apmaiņu starp koalīcijas politiķiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvji šodien koalīcijas sanāksmē prasījuši, vai Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) saglabās «Vienotības» atbalstu ieņemt šo amatu arī pēc nākamā gada valsts budžeta pieņemšanas.

«Jāsaka, ka atbildi mēs nesagaidījām,» pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Šādu koalīcijas partneru rīcību kritizējis «Vienotības» frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Šadurskis. Viņš gan sacīja, ka sākotnēji sanāksmē šo jautājumu uztvēris kā joku.

«Šis nacionālās apvienības jautājums ir pilnīgi nevietā. Valdība strādā. Un,

kamēr valdība strādā, nevajag katra teikuma galā jautāt, cik ilgi, kad kritīs un vai tiešām nekritīs,»

teica Šadurskis. Viņš arī norādīja, ka neapskauž valdības pārstāvjus, ņemot vērā, ka visu laiku tiek uzdots šis jautājums.

«Vienotības» politiķis uzskata - jo vairāk tiek runāts par stabilitāti, jo vairāk stabilitāte no tā cieš.

Uz Šadurska teikto Bērziņš atbildēja, ka tagad sadzirdēja - Straujumai kā valdības vadītājai «Vienotības» atbalsts būs arī turpmāk.

Uz žurnālistu jautājumu, vai šāds atbilsts ir, Šadurskis pauda, ka šis jautājums «satur destabilizācijas elementu», un aicināja: «Mīļie žurnālisti, atspoguļojiet politiku, netaisiet politiku.»

Līdzīgu nostāju pauda arī Zaļo un zemnieku savienības politiķis Armands Krauze, kurš norādīja, ka ZZS šāds jautājums par valdības stabilitāti nerodas un ZZS to neuzdod.

Kā ziņots, jautājums par valdības stabilitāti aktualizējās, kad Straujuma atlaida no satiksmes ministra amata Anriju Matīsu (V).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu