Drošības policija aicina cilvēkus būt vērīgiem; terorisma draudi Latvijā ir zemi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Arī pēc Francijā piedzīvotajiem teroraktiem terorisma draudu līmenis Latvijā saglabājas zems. Vienlaikus Drošības policija aicina Latvijas iedzīvotājus būt vērīgiem un ziņot par aizdomīgu rīcību.

Drošības policijas pārstāvis šorīt intervijā Latvijas radio sacija, ka arī pēc nesenajiem Parīzes notikumiem terorisma draudu līmenis Latvijā joprojām saglabājas zems. Šobrīd nav informācijas, ka to vajadzētu paaugstināt.

Vienlaikus pēc šiem teroraktiem visu Eiropas Savienības (ES) valstu drošības dienesti strādā pastiprinātā režīmā. Tas nozīmē, ka tiek pastiprināti monitorēta situācija, tiek apziņoti kritiskās infrastruktūras un cilvēku masveida pulcēšanās objekti.

Arī Latvija nevar ignorēt tendences, kas notiek citās ES valstīs.

Ilgtermiņā tās var skart arī mūsu nacionālās drošības intereses. Tāpēc jāturpina attīstīt nacionālā pretterorisma sistēma, kas notiek jau desmit gadus un patlaban turpinās.

Nav 100% drošības

Runājot par to, kā tiek kontrolēti iebraucēji, Drošības policijas pārstāvis sacīja, ka

100% nevar apgalvot, ka pie mums nav ieceļojis neviens ES meklētais terorists, bet ieceļotāji tiek pārbaudīti, it īpaši no terorisma skartajām valstīm.

Jāsaprot, ka teroristi mācās no priekšgājēju pieļautajām kļūdām, analizē, kāpēc terorakti nav izdevušies, un pielāgo savu uzvedību drošības iestāžu darbam.

Drošības policijas sadarbība ar ārvalstu kolēģiem notiek 24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā. Sadarbība ir tik cieša kā nekad agrāk.

Viņš norādīja, ka arī pie zema apdraudējuma līmeņa mēs nedrīkstam atļauties būt nevērīgi.

Piemēram, ieraugot lielveikalā pamestu saini vai sajūtot apdraudējumu, ieteicams informēt apsargu vai drošības iestādes, kas ieteiks, kā tādā situācijā rīkoties.

Arī pie zema terorisma apdraudējuma līmeņa cilvēkiem jābūt vērīgiem un jāpievērš uzmanība aizdomīgām lietām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu