ĀM: Jebkurai Sīrijas karadarbībā iesaistītajai pusei jārēķinās ar valstu robežām un potenciālajām sekām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jebkurai pusei, kas iesaistās karadarbībā Sīrijā, jāņem vērā fakts, ka reģionā ir valstis ar stingri noteiktām robežām un tās stingri sargās savu suverenitāti, tādēļ ir arī jārēķinās ar visām potenciālajām sekām, komentējot Krievijas lidmašīnas notriekšanu pie Turcijas robežas ar Sīriju, sacīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons.

Ministrijas pārstāvis atgādināja, ka šodien sasaukta NATO vēstnieku ārkārtas sanāksme, piebilstot, ka tā nenotiks NATO 4.panta ietvaros. «Mēs sagaidām, ka Turcijas partneri informēs mūs un citus partnerus par notikumu attīstību. Jāatceras, ka reģionā ir daudzas nemiernieku grupas, kuras faktiski brīvi uzturas un atrodas vairāku teritoriju valstīs, šķērso valstis bez nekādas robežkontroles jau ilgu laiku,» skaidroja Jansons.

Viņš arī norādīja, ka reģionā ir valstis, kurām stingri noteiktas robežas un tās sargās savu suverenitāti. «Jebkurai pusei, kas iesaistās karadarbībā Sīrijā, šis fakts ir jāņem vērā un jārēķinās ar visām potenciālajām sekām,» uzsvēra ministrijas pārstāvis.

Savukārt Aizsardzības ministrijas (AM) preses pārstāvis Kaspars Galkins aģentūrai LETA teica, ka AM gaidīs Turcijas varasiestāžu oficiālo paziņojumu par incidentu un tā apstākļiem. Kamēr nav oficiāla paziņojuma, tikmēr AM no komentāriem atturas.

Kā ziņots, Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas otrdien notrieca Krievijas kara lidmašīnu, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpusi tās gaisa telpu.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka pie Sīrijas un Turcijas robežas notriekts Krievijas iznīcinātājs «Su-24», uzsverot, ka lidmašīna neesot pārkāpusi Turcijas robežu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēlāk otrdien paziņoja, ka Krievijas lidmašīnas notriekšana pie robežas ar Sīriju atstās nopietnu iespaidu uz Maskavas attiecībām ar Turciju.

Neilgi pēc tam Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka atcēlis savu trešdien paredzēto vizīti Stambulā. Vienlaikus Lavrovs mudināja Krievijas pilsoņus atturēties no ceļojumiem uz Turciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu