Vecāki: Skolotājiem ir jāsaņem adekvāta alga!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Skolotājiem ir jāsaņem adekvāts atalgojums, tā uzskata portāla TVNET aptaujātie bērnu vecāki. Viņi atbalsta šodien notiekošo pedagogu streiku, taču norāda, ka mazāku bērnu vecākiem tas rada arī problēmas.

Skolotājiem jāsaņem adekvāta alga

Kāda Rīgas centra skolas audzēkņa mamma TVNET pauda viedokli, ka skolotājiem ir jāsaņem adekvāta alga. «Ja nav citu līdzekļu, kā streikot, tad skolotājiem tas ir jādara,» viņa teica un piebilda, ka labāk lai skolotāji streiko patlaban, nevis pavasarī, kad daudziem skolēniem ir eksāmenu laiks.

Mamma uzskata, ka patlaban nav korekts skolotāju slodzes un atalgojuma sadalījums starp lauku un pilsētu skolām.

Nevar saņemt vienādu atalgojumu, strādājot ar pieciem un 20 skolēniem.

Kaut arī viņas bērna skolas skolotāji šodien streikā piedalās, viņai tas nerada sarežģījumus. Lai arī skolā nenotiek mācības, pedagogi atrodas mācību iestādē un ir gatavi bērnus pieskatīt, ja ir vajadzība.

Tētim streiks rada sarežģījumus, bet viņš to atbalsta

Savukārt kāda maza novada pirmsskolas iestādes apmeklētāja tētis TVNET sacīja, ka atbalsta skolotāju streiku un viņu cīņu par algas pieaugumu, bet viņam tādēļ šodien radušās problēmas. Viņa dēla dārziņā streiko visi pedagogi, un tāpēc bērnu nācies ņemt līdzi uz darbu. Tā kā viņš ir šoferis, puikam šodien jābraukā līdzi tētim. Četrgadnieka mammai nav iespēju paņemt bērnu uz savu darbavietu.

Dēla klātbūtne nedaudz sarežģī vīrieša darbadienu, bet viņš atbalsta skolotāju centienus saņemt lielāku atalgojumus.

Skolotāja, kura saņem lielāku algu, ir apmierinātāka skolotāja. Viņa ir laipnāka un mīļāka pret manu bērnu.

Vienlaikus viņš norāda, ka laukos skolotāji ir vieni no retajiem cilvēkiem, kuri katru mēnesi saņem noteiktu un diezgan normālu algu.

Daļa skolotāju nestreiko

Bet vidusskolēnu mamma norāda, ka viņas skolā pedagogi nestreiko. Viņa sapratusi, ka tas notiek tāpēc, ka paralēli valsts noteiktajai algai skolotāji saņem arī pašvaldības piemaksas. Kopā ar tām skolotāji ik mēnesi saņemot diezgan normālu naudas summu.

«Ja manu bērnu skolā notiktu streiks, man tas neradītu īpašas problēmas, jo bērni ir lieli un paši saplānotu savu dienu. Pieļauju, ka viņi to tāpat pavadītu kopā ar daļu klasesbiedru.

Uzskatu, ka neapmierinātības gadījumā labāk ir streikot, nevis klusiņām visiem bubināt skolotāju istabā un tad izgāzt pretenzijas pret bērniem.

Streikā piedalās vairāk nekā 20 tūkstoši skolotāju

TVNET jau ziņoja, ka šodien 912 izglītības un zinātnes iestādēs notiek izglītības un zinātnes darbinieku streiks, tiem uz vienu dienu pārtraucot savu pienākumu pildīšanu.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pieteiktajā streikā piedalās 24 546 izglītības un zinātnes darbinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu