LIZDA: Lēmums palielināt amatpersonu algas streika dienā ir spļāviens sejā pedagogiem un zinātniekiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Paziņojums par ieceri nākamajā gadā palielināt Ministru prezidenta, ministru, parlamentāro sekretāru, Saeimas frakciju un komisiju vadītāju algas izglītības un zinātnes nozares darbinieku streika dienā ir spļāviens sejā nozares darbiniekiem, uzskata Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībā (LIZDA).

«Ziņa par amatpersonu algu palielināšanas ieceri streika dienā ir pārsteidzoša,» norādīja arodbiedrībā, uzsverot, ka līdz šim nepārtraukti uzsvērts, ka valstī nav naudas, lai palielinātu finansējumu pedagogu un zinātnieku atalgojumam.

LIZDA gan piekrīt, ka ministriem ir nepieciešamas adekvātas algas, tomēr algas būtu jāpalielina tad, ja tiek izdarīti labi un pareizi darbi,

kas nerada kaitējumu.

Šajā gadījumā runa esot par attieksmi, sacīja arodbiedrībā.

«Ja politiķi nesadzird vienus lūgumus, tad par sevi viņi gan neaizmirst parūpēties,»

norādīja LIZDA.

Arodbiedrībā uzsvēra, ka ir redzams, kā valdošā koalīcija «ar vieglu roku lemj par miljonu sadali, piemēram, jaunai Saeimas ēkai, «airBaltic» glābšanai», tomēr izglītībai, kas saukta par vienu no valsts prioritātēm, nepieciešamie līdzekļi nevar tikt atrasti.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien vienojās nākamgad palielināt Ministru prezidenta, ministru, parlamentāro sekretāru, Saeimas frakciju un komisiju vadītāju algas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu