LBAS: Premjera un ministru algas ir jāceļ kontekstā ar darba samaksas palielināšanu valstī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministru prezidentam, ministriem un deputātiem algas būtu jāceļ, tomēr to nedrīkstētu darīt, neceļot minimālo un vidējo darba samaksu valstī, sacīja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītāja vietnieks Egils Baldzēns.

Viņš atzīmēja, ka, piemēram,

premjera, ministru un deputātu algas ir «pasakaini zemas», tomēr ir «viena problēma, kas netiek ņemta vērā - kāda ir mūsu minimālā alga».

Baldzēns atzīmēja, ka plānotie 370 eiro kā minimālā darba samaksa nākamgad nav «nopietna» alga. «Es pilnīgi piekrītu, ka vajag darba samaksu pacelt gan ministriem un premjeram, bet viņiem vajadzētu rūpēties par to, lai gan minimālā alga, gan vidējā alga pieaug, lai tā būtu samērīga ar to pieaugumu, ko viņi paredz sev.» sacīja arodbiedrību pārstāvis un piebilda, ka tad algas ir jāceļ visā publiskajā sektorā, jo

valsts kā darba devējs nevar sev pacelt algas, bet saviem darbiniekiem - nē.

Vaicāts, vai algu pieaugums veidos pozitīvu ietekmi uz politiķu sniegumu, Baldzēns sacīja, ka viņam grūti pateikt, vai tas nozīmētu pozitīvu ietekmi, tomēr

augsti kvalificētiem politiķiem algām būtu jābūt lielākām.

Savukārt taujāts, vai LBAS zināja par šādu ieceri nākamgad celt vairāku augstu amatpersonu atalgojumu, Baldzēns stāstīja, ka zināms tas nebija.

«Sociālais dialogs mums klibo ar abām kājām.

Bieži vien informēti mēs esam, bet piedalījušies lēmumu pieņemšanā mēs neesam, un šis bija tas gadījums».

Jau ziņots, ka Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien vienojās nākamgad palielināt Ministru prezidenta, ministru, parlamentāro sekretāru, Saeimas frakciju un komisiju vadītāju algas.

Kā komisijas sēdē skaidroja komisijas deputāts Kārlis Šadurskis (V), nākamgad premjera algu paredzēts pielīdzināt Saeimas priekšsēdētāja algai, ministru - Saeimas priekšsēdētāja vietnieku darba samaksai, bet parlamenta komisiju un frakciju vadītāju - parlamenta sekretāra biedra atalgojumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu