Ušakovs vilina viesus no Krievijas gadumijā pieskandināt Latvijas galvaspilsētu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs savā Facebook lapā vērsies pie visiem Krievijas iedzīvotājiem un uzaicinājis viņus Jauno gadu sagaidīt Rīgā. Savā uzaicinājumā viņš norāda: ja, neskatoties uz dažādām šā brīža krīzēm, Krievijas iedzīvotāji vēlas Jauno gadu sagaidīt ārpus savas valsts, tad Rīgas apmeklēšana būs pareizā izvēle, īpaši akcentējot, ka krievu valodā runājošos Latvijā visi brīvi sapratīs.

«Ielūgumā» Rīgas priekšsēdētājs kārdina ar Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņu un kā pieejamas min dažādu kategoriju Vecrīgas viesnīcu cenas.

Kā vienu no būtiskiem aspektiem galvaspilsētas mērs ir norādījis, ka tūristi no Krievijas var justies Rīgā droši, viņi visur tiks saprasti un atbildēts viņiem tiks krievu valodā. Uzaicinājuma nobeigumā Latvijas galvaspilsētas Rīgas mērs Ušakovs krievu valodā aicina visus rīdziniekus dalīties ar viņa ielūgumu savos sociālajos medijos, lai tādējādi iespējami vairāk Krievijas iedzīvotāju sasniegtu vēsts par labumiem Rīgā.

Vai Rīgas mēra uzaicinājums kaimiņvalsts pilsoņiem liecina, ka galvaspilsētā ir samazinājies tūristu skaits?

Iespējams, ka Rīgas mērs šādi reaģējis uz iepriekš izskanējušo informāciju, ka, balstoties uz šā brīža situāciju Eiropā un Ēģiptē, strauji ir pieaugusi Krievijas iedzīvotāju interese par Jaungada brīvdienu pavadīšanu Igaunijā.

Iepriekš tika ziņots, ka Tallinas viesnīcās salīdzinājumā ar pagājušo gadu par 20% ir pieaudzis Krievijas tūristu veikto rezervāciju skaits Jaungada brīvdienām. Krievijas iedzīvotāji aktīvi rezervē viesnīcu numurus ne tikai Tallinā, bet arī citās Igaunijas pilsētās.

Pēc pēdējiem Centrālās statistikas pārvaldes datiem, tūristu skaits no Krievijas samazinājās par gandrīz 25 procentiem, tomēr ievērojami palielinājās viesu skaits no Lietuvas un Igaunijas. Arī kopējie gada dati liecina, ka tūristu skaits no Krievijas ir samazinājies diezgan strauji.

Nožēlu gan rada tas, ka uzaicinājumu svētku laikā apmeklēt valsts galvaspilsētu Rīgas mērs varēja nosūtīt arī Latvijas reģionu iedzīvotājiem, no kuriem liela daļa varbūt sen nav bijuši Rīgā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu