Spriežot par e-veselību, Reirs norāda uz piedzīvotu slimības lapu «epidēmiju» mūzikas festivāla laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien valdībā spriežot par e-veselības sistēmas ieviešanu, finanšu ministrs Jānis Reirs (V) minēja, ka festivāla «Positivus» laikā piedzīvota darba nespējas lapu «epidēmija».

Ministrs teica, ka šo gadījumu vajadzētu izvērtēt. Tāpat viņš uzsvēra, ka šī gada budžetā darba nespējas lapām palielināti līdzekļi par 20%. «Te nav jautājums par desmitiem tūkstošiem, bet desmitiem miljonu,» skaidroja Reirs, norādot, ka arī nākamgad šim mērķim piešķirti papildu līdzekļi.

Ministrs e-veselības sistēmai redz ļoti pozitīvu lietojumu. «Valstī vienai no funkcijām ir jābūt analizēt šos saslimšanas kodus un visu pārējo, jo

nevienam nav skaidrs, kas tad notika par «epidēmiju» Latvijā, kad bija «Positivus» festivāls,»

izteicās ministrs. E-veselība būtu labs pamats, lai Veselības ministrija un kontrolējošie dienesti varētu «normāli pārbaudīt» situāciju, teica ministrs, piebilstot, ka arī citās valstīs līdzīgas sistēmas ir ieviestas.

Kā ziņots, valdība šodien vienojās par gadu pārcelt laiku, līdz kuram ārstniecības iestādēm un aptiekām jānoslēdz līgumi par e-veselības izmantošanu, kā arī jāsāk lietot tikai elektroniskas darba nespējas lapas.

Veselības ministrija (VM) šodien nāca uz valdību ar aicinājumu atlikt šo termiņu uz pusgadu, tomēr, uzklausot ģimenes ārstu iebildumus, nolemts šo termiņu pagarināt vēl - līdz 2016.gada 1.decembrim.

Valdība vienojās, ka līdz tam ministrija kopā ar ģimenes ārstu asociācijām strādās, lai uzlabotu atsevišķus punktus. Savukārt vismaz mēnesi pirms tam, proti, līdz 1.novembrim, VM sniegs valdībai izvērtējumu par paveikto.

«No šīs dienas gada laikā jāsadūšojas un jāsāk strādāt ar e-slimības lapu, e-recepti, jo galu galā mēs esam gadiem ilgi uz to gājuši,» sēdes noslēgumā piebilda veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu