Uz brīdi apsīkusi vjetnamiešu imigrantu plūsma uz Latviju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Pēdējā laikā apsīkuši Vjetnamas pilsoņu centieni nelikumīgi nokļūt Latvijā, lai tālāk brauktu uz citām Eiropas Savienības (ES) valstīm, šodien Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» pastāstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Ministrs skaidroja, ka vjetnamiešu plūsma apsīkusi, jo Valsts robežsardze un citi dienesti stingrāk ir reaģējuši pret nelegālo imigrāciju. Viņš atgādināja, ka vairāki desmiti imigrantu ir izcietuši cietumsodu par robežas nelikumīgu šķērsošanu, tāpat tiesas procesi notiek pret imigrantu pārvietotājiem. Kopumā šogad aizturēti 80 pārvietotāji.

Ministrs arī pastāstīja, ka daļa no šogad aizturētajiem vairākiem desmitiem Irākas pilsoņu pēc nokļūšanas patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā «Mucenieki» devušies uz citām valstīm.

Kozlovskis atkārtoti norādīja, ka bēgļu uzņemšanas jautājumā viņš šobrīd neredz iespēju, ka Latvija uzņemtos papildu iniciatīvas. Viņš arī atkārtoja, ka pirmie Latvijai paredzētie patvēruma meklētāji no Eiropas dienvidvalstīm varētu tikt nogādāti janvārī.

Saskaņā ar ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes lēmumu Latvijai no Itālijas un Grieķijas būs jāuzņem papildu 281 persona, kam nepieciešama starptautiskā aizsardzība. Šobrīd kopējais patvēruma meklētāju skaits, kas Latvijai būs jāuzņem divu gadu laikā, ir 531 persona. Neraugoties uz šo patvēruma meklētāju uzņemšanu, Latvijā iekļūst patvēruma meklētāji arī no citām valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu