Čepāne: «Vienotībā» top nelojālo biedru saraksts

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Turpinās nesaskaņas Solvitas Āboltiņas vadītās «Vienotības» rindās. Daļa biedru nav apmierināti, kā notiek partijas viedokļa formulēšana par to, kurš vadīs nākamo valdību un kāds būs tās sastāvs. «Vienotībā» pat tiekot veidots saraksts ar biedriem, kuri ir un kuri nav lojāli partijas vadībai, - tas ir viens no iemesliem, kādēļ no partijas valdes nolēmusi aiziet ilggadējā «Vienotības» politiķe Ilma Čepāne, svētdien LTV «Panorāmai» atzinusi politiķe.

Čepāne gan aiziet no valdes, bet nolēmusi partijas rindās vēl palikt. Viņa šobrīd ir profesore Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē.

«Pastāvot dažādiem viedokļiem valdē un frakcijā, lēmumus nevajadzētu pieņemt ar mehānisku balsu vairākumu. Ir taču iespējams kompromiss, kas kaut daļēji apmierinātu abu grupu viedokļus, jo pretrunas nav tik dziļas, kā tās publiskā telpā mēģina pasniegt,» skaidroja Čepāne.

«Man nav pieņemams valdes lēmums, ka līdz 28.decembrim ir jāveido kaut kāds saraksts ar partijas vadībai lojāliem un nelojāliem frakcijas un valdes biedriem. Un – pats svarīgākais – es uzskatu, ka izveidot «Vienotības» vadītu valdību par katru cenu, bez Nacionālās apvienības, bet ar neprognozējamu sīkpartiju un, iespējams, «Saskaņas» slēptu atbalstu, pašreizējā politiskajā situācijā būtu Latvijas interesēm bīstama rīcība,» uzsvēra politiķe.

Kā ziņots, Čepāne piektdien informējusi «Vienotību» par izstāšanos no partijas valdes. Viņa «Vienotības» valdē tika ievēlēta pirms gada, bet viņa darbojusies valdē arī iepriekš - no 2011.gada nogales līdz 2012.gada decembrim.

Šovasar no «Vienotības» valdes izstājās Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete.

Saeimas «Vienotības» frakcijas deputāte Lolita Čigāne iepriekš uzsvēra, ka «Čepānes kundze savā būtībā bija «Vienotības» identitātes pīlārs. Viņa ir ideālu cilvēks un bija viens no cilvēkiem, kas veidoja Latvijas neatkarības atjaunošanu. Viņa ir cilvēks ar ārkārtīgi lielu personas integritāti, ļoti skaidriem principiem un ļoti skaidru runu. Dažreiz viņa ar savu skaidro runu kādu var saniknot, bet kolēģi, tajā skaitā no opozīcijas partijām, viņu ļoti respektēja.

Čepānes kundzes aiziešana no «Vienotības» valdes ir tikai vēl viens ļoti postošs signāls par to, kas notiek «Vienotībā»,»

uzsvēra Čigāne.

Šobrīd valdes un frakcijas kopsēdes lēmums ir «situāciju absolūti pakarinājis gaisā» attiecībā uz Āboltiņas virzīšanu par iespējamo premjerministri. Pēc būtības tā procedūra bija ļoti neparasta un neskaidra, un Čigāne domā, ka tādam vērtību un principu cilvēkam kā Čepānei «tas bija kaut kas, kas ļoti grūti sadzīvo ar viņas priekšstatiem par to, kā jāveido atbildīga politika

Vaicāta, par ko liecina Čepānes izstāšanās no valdes un arī šovasar EP deputātes Sandras Kalnietes lēmums atstāt valdi, Čigāne atbildēja:

«Tas liecina, ka cilvēki, kuri pauž kritiskus un partijas vadībai ne vienmēr tīkamus viedokļus, ir diskomfortā.»

Jau ziņots, ka «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa 15.decembrī partijas valdes un Saeimas frakcijas kopsēdē vienīgā izvirzīta par iespējamo «Vienotības» premjera amata kandidāti, taču gala lēmumu šajā jautājumā politiskais spēks pieņems līdz 28.decembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu