Politologs: iespējams, Baikam piedāvāti argumenti, kas lika atcerēties, ka ir daudz darba

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no LTV "Rīta Panorāma"

Iespējams, Valmieras pilsētas mēram Jānim Baikam tika piedāvāti argumenti, kas lika atcerēties, ka viņam ir daudz darba Valmierā un jāpaliek savā amatā, komentējot Baika lēmumu tomēr nekandidēt uz premjera amatu, aģentūrai BNS teica politologs Ojārs Skudra.

Skudra pieļāva, ka Baiks ar Vējoni nav ticies klātienē, lai pārrunāti iespējamo kandidēšanu uz premjera amatu, un uzrunāšana, iespējams, notikusi citā veidā, piemēram, «Skype».

Vienlaikus, pamanot, ka Baiks ir uzrunāts, pieslēdzās «Vienotības» frakcija un valde. «Pieņemu, ka Baika kungam piedāvāja kādus argumentus, kas lika viņam atcerēties, ka viņam ir daudz darāmā Valmierā un ir jāpaliek,» pauda Skudra.

Skudra arī pieļāva, ka Baiku Vējonim kāds ir ieteicis.

«Acīmredzot Vējoņa kungs ar starpniekiem, vai bez starpniekiem, saņēma uzaicinājumu pamēģināt un uzrunāt,»

procesu raksturoja politologs.

Viņš arī norādīja, ka

pašlaik nav īsti skaidrs, kas notiek ar Kārli Šadurski «Vienotībā»

un kāpēc medijos izskanēja, ka viņš varētu būt premjers. Runājot par tālākajiem soļiem, Skudra norādīja, ka Vējonim kandidātu meklēšana ir ciešāk jāsaskaņo ar politiķiem, kā arī kandidātu meklēšanas process būtu vienkāršāks, ja partijas «Vienotība» līderes Solvitas Āboltiņas kandidatūra oficiāli būtu noņemta no dienaskārtības.

Skudra arī uzskata, ka

«Vienotības» stāvoklis kļūs arvien katastrofālāks, ja partija nebūs spējīga vienoties savā starpā,

tieši konsultējoties ar Vējoņa komandu.

Aģentūra BNS ziņoja, ka Baiks, kurš tika uzrunāts Ministru prezidenta amatam, nolēmis turpināt darbu mēra amatā un no kandidēšanas atteicies.

«Rūpīgi izvērtējot visus argumentus, es esmu pieņēmis lēmumu un palikšu strādāt Valmieras un valmieriešu labā, lai turpinātu iesākto pilsētas attīstības stratēģijas īstenošanu. Šāds atbalsts no tik daudziem cilvēkiem ir kā papildu motivācija vēl vairāk strādāt Valmieras izaugsmei,» norāda Baiks.

Baiks arī izteica pateicību Valsts prezidentam Raimondam Vējonim par izrādīto godu, Saeimas deputātiem par izteikto atbalstu un uzticēšanos, premjerei Laimdotai Straujumai par iepriekšējā snieguma novērtējumu un sekmīgo abpusējo sadarbību. «Tāpat liels paldies visiem kolēģiem no Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām, kuri mani atbalstīja,» norāda Baiks.

Baiks pārstāv partiju «Valmierai un Vidzemei», kas ir «Vienotības» sadarbības partija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu