Kučinskis apzinās, ka pirmajā valdības gadā «aizies mīnusos»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ņemot vērā pašreizējās ielaistās problēmas vairākās sfērās, Valsts prezidenta nominētais premjera amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) labi apzinās, ka valdības darba pirmajā gadā viņš «aizies mīnusos», tā politiķis izteicies intervijā laikrakstam «Diena».

«Ja apzinās, cik ielaista ir situācija vairākās sfērās, tad es teiktu, ka ieraudzīt gaismu pēc diviem gadiem - tas jau būs labi,» atzīst Ministru prezidenta amata kandidāts.

Runājot par sarežģītākajām risināmajām problēmām, kas viņa vadītajam Ministru kabinetam varētu nākt mantojumā no Laimdotas Straujumas (V) valdības, Kučinskis min situāciju ar tādiem uzņēmumiem kā «airBaltic», «Reverta» un «KVV Liepājas metalurgs».

Intervijā politiķis arī norāda uz dzelzceļa vagonu modernizācijas projektu - viņš esot dzirdējis, ka «nekādas vagonu modernizācijas nebūs». Pēc Kučinska teiktā, tas kārtējo reizi apstiprina, ka lielie projekti ir jāpieskata, un šajā gadījumā viņš nevarētu uzticēties «Vienotības» pārstāvim.

Politiķis arī uzsver, ka ir lietas, kuras Straujumas vadītajam Ministru kabinetam nevajadzētu mēģināt pabeigt, piemēram, jautājums par valsts daļām uzņēmumos «Latvijas Mobilais telefons» un «Lattelecom». Tāpat Straujumas valdībai, pēc Kučinska domām, nevajadzētu apstiprināt amatos jaunus vadītājus, piemēram, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai. «Tādas lietas, ja koalīcija nemainās, ir jāpārrunā koalīcijā,» uzskata topošās valdības vadītājs.

«Savukārt, ja runājam par to, kādi jautājumi šai valdībai, tieši otrādi, būtu jāpabeidz, tad es uzskatu, ka tāds ir gāzes tirgus, «Latvijas Gāze«. Es ļoti labi apzinos, kas notiks, ja būs jauna valdība, bet jautājums nebūs pabeigts. Tas nozīmē, ka šeit, parlamentā, likumdošanas process apstājas, savukārt ar pilnu sparu šīs dažādās intereses pārvietojas uz Ministru kabinetu. Tas nozīmē, ka nebūtu laika iedzīvināt plānoto, jo būs jātiekas ar visām šīm pusēm... Īsi sakot, ar citām minētajām «bumbām» es esmu samierinājies, ar gāzi neesmu,» intervijā «Dienai» norāda Kučinskis.

Runājot par gaidāmā valdības vadīšanas darba praktisko pusi, politiķis atzīst, ka plāno katrai no definētajām prioritātēm izveidot rīcības grupu, kuras sastāvs būtu nevis birokrātiski veidots, bet voluntāri - lai tur būtu cilvēki, kas «tiešām deg par šīm lietām». «Ja premjeram nav komandas - es to saprotu plašāk, ne tikai kā biroju -, tad tevi vienatnē sakapās pusgada laikā un uzspiedīs veco rutīnu, tu vienkārši sēdēsi un vadīsi sēdes,» norāda Kučinskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu