Naudas atmazgāšanas paradīze Latvija, kur par miljardiem nesoda

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Re:baltica

«Bijušajās padomju savienības valstīs Latvijas bankas ir zināmas kā naudas atmazgāšanas paradīze. Tikmēr galvenais banku uzraugs Latvijā apgalvo, ka viss ir kārtībā. Bet vai tiešām? Mēs, Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica apkopojām skaļākos zināmos gadījumus pēdējos gados, kuros bijušas iesaistītas Latvijas bankas,» stāsta Inga Spriņģe.

Līdz šim zināmajās lietās kopumā caur Latvijas bankām izgājuši aptuveni 19 miljardi eiro, bet «nevienā no uzsāktajiem kriminālprocesiem Latvijā nav notiesāto,» secina Inga Sprinģe.

Atbildes uz jautājumu, kādēļ tā, - lasiet Re:Balticas pētnieku publikācijās piektdien, 29.janvārī un sestdien, 30.janvārī, portālā TVNET.

«Neskatoties, ka valsts ir maza un administrācija ir maza, dolāru apjoms, kas iziet caur jūsu finanšu sistēmu, ir viens procents no visiem ASV dolāru darījumiem pasaulē. Tas ir mērāms simtos un simtos miljonu. Jums ir jāspēj to kontrolēt. Kā jūs to darāt, ir jūsu ziņā,» Daniela Glasera (Daniel Glasser) vārdus «Re:Baltica» atstāsta Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un pretkorupcijas komisijas vadītājs Ainārs Latkovskis.

Oktobra beigās Mālpils muižā, gardēžu galamērķī nepilnus 50 kilometrus no galvaspilsētas Rīgas, Latvijas ekonomiskās un politiskās elites pārstāvji bija ieradušies iepazīties ar jaunas domnīcas sagatavotu ziņojumu par Latvijas konkurētspēju. Domnīcu sauca «Certus». Mālpils forumu atklāja Latvijas prezidents Raimonds Vējonis. Blakus - Vjačeslavs Dombrovskis, bet aiz viņa: Latvijas lielākās nerezidentus apkalpojošās bankas ABLV līdzīpašnieks un par bagātāko cilvēku valstī jau vairākus gadus dēvētais Oļegs Fiļs.

Kā caur Latviju nozaga Moldovas miljardu

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu