Starp koalīcijas partijām lielākais vēlētāju atbalsts ZZS, «Vienotībai» straujais atbalsta kritiens mazinājies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Starp koalīcijas partijām sasniedzot augstāko reitingu janvārī, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ar 17,7% velētāju atbalstu ierindojusies otrajā vietā aiz partijas «Saskaņa», apsteidzot nacionālo apvienību «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) un «Vienotību», kuras straujais kritiens ir apstājies, šodien vēsta laikraksts «Diena».

Pētījumu centra «SKDS» janvārī veiktās aptaujas dati liecina, ka līdera pozīcijas ar 20,7% lielu atbalstu saglabā «Saskaņa», kurai seko ZZS, bet ar lielu atrāvienu tai izdevies atrauties, jo trešās vietas ieguvējam VL-TB/LNNK ir tikai 9,3% liels vēlētāju atbalsts.

Pēc diezgan straujā krituma, decembrī sasniedzot tikai 6% respondentu atbalsta, «Vienotība» janvārī pusi procentpunkta ir atguvusi, jo to atbalsta 6,5% vēlētāju.

Savukārt opozīcijā esošās partijas Latvijas Reģionu apvienība (LRA) un «No sirds Latvijai» nepārvarētu 5% barjeru, jo LRA atbalstītu 4,4% vēlētāju, bet «No sirds Latvijai» tikai 2,9%.

Tāpat aptaujā joprojām ļoti augsts ir arī neizlēmušo skaits - 23%, kas ir vairāk nekā jebkurai no partijām, bet 12,8% paziņojuši, ka vēlēšanās nepiedalītos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu